Az utolsó érintés dönt

2018.02.20. 19:36

A Fehérvár AV19 hazai jégen folytatja a középszakaszt

Az Erste Bank Eishockey Liga középszakaszának ötödik fordulójában a HC Orli Znojmót fogadja a Fehérvár AV19 jégkorong csapata, kedden 18.45 órakor.

Ferencz Balázs

A válogatott tornák miatti szünet után vissza kell találnia a győzelmi ösvényre a Fehérvár AV19 együttesének. Az EBEL alsóházi kvalifikációjában négy mérkőzés után a tabella harmadik helyén áll, azaz éppen nem áll rájátszást érő pozícióban. A Volán 8 pontot gyűjtött eddig, a Villach 11 egységgel, a Dornbirn 13 ponttal áll a fehérváriak előtt. A szünetben akár a játék csiszolásával is bíbelődhettek volna a kék-fehérek, de mivel sok a válogatott hokis Székesfehérváron, távollétükben nehéz volt eredményes edzésmunkát végezni.

– A válogatott szünet jól jött a játékosoknak, hiszen lehetőségük volt pár napig másra is gondolni, mint a jégkorongra. Persze, több játékosunk a magyar válogatottban szerepelt, Antonin Manavian a francia nemzeti együttessel volt, két szlovén hokisunk, Luka Vidmar és Ales Music pedig a téli olimpián bizonyíthat. Ezért nem igazán volt lehetőségünk hatékony edzéseket végezni. Ugyanakkor a lehető legtöbbet próbáltuk kihozni ebből a helyzetből, és a rendelkezésre álló játékoskeretből – vélekedett a Fehérvár AV19 vezetőedzője, Hannu Järvenpää. – A középszakasz eddigi négy meccse mind szoros, egygólos mérkőzés volt. Természetesen elégedetlen vagyok amiatt, hogy kikaptunk Dornbirnben és itthon a Villach csapatától. A folytatásban is hasonlóan szoros összecsapások várnak ránk, s harcolnunk kell. Az utolsó hazai meccsünkön sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, fájó vereséget szenvedtünk. De nézzük a jó oldalát: sok helyzetet dolgoztunk ki. Remélhetőleg a Znojmo ellen már megtaláljuk a módját, hogy az utolsó érintések jobban sikerüljenek, és örülhessünk a meccs végén.

Reisz Áron (3) határozott, gyorsjátéka aZnojmoellen is eredményre vezethet Fotó:P esti Tamás

Az utolsó érintések vezethetik a Volánt a diadal útjára.

– Hazai pályán már nem veszíthetünk mérkőzést, így a Znojmót mindenképp le kell győznünk, amellett, hogy idegenbeli pontokra és győzelmekre is szüksége lesz a csapatnak, ha a rájátszásba akar kerülni. Ebben a helyzetben a nemzetközi szünet nincs jó időpontban, egy héten át nem tudtunk együtt készülni, míg az ellenfelek topformában várják a folytatást – mondta Reisz Áron, a fehérváriak fiatal támadója. – A Znojmo is hasonló cipőben jár, mint mi, égető szüksége van a pontokra, így mindenképp parázs meccsre számítok. A győzelem mindezek mellett azért is volna fontos, mert két nappal később ugyancsak a Znojmoval játszunk, s egy esetleges győzelem után önbizalommal felvértezve utazhatna a csapat Csehországba – fogalmazott a mindig agilisen, szívvel hokizó Reisz Áron.

A HC Orli Znojmo mindössze két ponttal van lemaradva a Fehérvártól az alsóház tabelláján. Ezt a különbséget nyújthatják az Ördögök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában