Történelmi pillanat

2024.03.27. 11:00

Nyuszis finomságokkal és élettel telt meg Káloz

Olyan volt a Dél-Fejér megyei falucskában, ami még nem volt. Nagyszerű, napsütéses időben vette kezdetét a mögöttünk hagyott hétvégén az első húsvéti vásár a község központjában.

Kecskés Zoltán

A helyi asszonyokból álló Kálozi Kukták sütötték a finomabbnál finomabb lángosokat.

Fotó: Karácsony András

– Az ötletet az adta, hogy nagyon nagy érdeklődés volt az adventi vásáron tavaly decemberben. Nem csak a látogatók, de még az árusok is úgy köszöntek el, hogy ugye lesz húsvétkor is? – mondta a FEOL megkeresésére Karácsony András művelődésszervező, aki nagy örömmel számolt be a történelmi esemény előkészületeiről és magáról a rendezvényről is.

Döcögősen indult, de aztán élettel telt meg a piactér.
Fotó: Karácsony András

– Már januárban nekiálltam az árusok toborzásának és a rendezvény szervezésének. Decemberben még javában ettük a vásárban a sült kolbászt, amikor kitaláltuk hogy húsvétkor lángos sütés lesz. Így a már megszokott csapatot kértem fel a sütésre, akik felvették a Kálozi Kukták csapatnevet, mert már annyira összeszokott a banda, hogy saját, egyedi kötényük is lett. A csapat egyik tagja sajnos lesérült a rendezvény előtt, neki ezúton is jobbulást kívánunk, s bár tudjuk, hogy majálisi sütésre nem valószínű, hogy számíthatunk rá, de lesz még Kálozon bőven sürgés-forgás. Húsz árus érkezett a szombat délutáni vásárra. Rengeteg húsvéttal kapcsolatos dekorációt, kelléket, textil termékeket, húsokat, sajtokat, kerámiákat, kürtős kalácsot és rétest és még sok egyebet lehetett vásárolni. Először kicsit döcögve indult a vásár, aztán 16 órára hirtelen nagyon sok ember lett, és kígyózó sorok alakult ki az önkormányzat által finanszírozott ingyenes lángos pultjánál. Jövőre jön a folytatás! – zárta gondolatait.

A kukták újra akcióban!
Fotó: Karácsony András

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában