Fehérváron a válogató utolsó állomása

2024.02.14. 14:30

Utolsó válogatójához érkezik február 15-én a Pesovár verseny

A Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny válogatói Fehérváron zárulnak.

Feol.hu

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Az eseménynek az Öreghegyi Közösségi Ház biztosít helyszínt február 15-én, csütörtökön 14 órától. A hetedik válogatón fehérvári, móri, kápolnásnyéki, pákozdi, fehérvárcsurgói, seregélyesi, tordasi énekesek és zenészek mutatkoznak be a szakmai zsűri előtt. A januárban indult versenyen ebben a tanévben huszonnyolc iskola 661 diákja méretteti meg magát Fejér vármegyéből, csoportos és egyéni produkciókkal egyaránt. A fordulók több helyszínen zajlottak.

A csütörtöki, hetedik válogatón a szóló énekesek és zenészek, az éneklőcsoportok és a hangszerkíséretes éneklőcsoportok csaknem ötven produkcióval mutatkoznak be a szakmai zsűri előtt, akik nemcsak bírálnak, hanem segítenek is a résztvevőknek és felkészítő tanáraiknak. A résztvevők a rövid szakmai értékelés mellett az elért pontszámokról is tájékoztatást kapnak. A döntőbe való továbbjutásra a legmagasabb pontszámot elérőknek lesz lehetőségük. A döntők február 22-én és 23-án, csütörtökön és pénteken lesznek Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban – írja az SZKKK.

Az előválogató és a döntők szabadon látogathatók, a közönség számára a belépés ingyenes. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában