Újabb értéket adtak hozzá

2024.01.11. 16:00

Bekerült a települési értéktárba a német nemzetiségi tanösvény Móron

A Móri Települési Értéktár bizottsága a Móri Német Nemzetiségi Tanösvényt, vagyis az Ungarndeutscher Lehrpfad in Moor felvette a Móri Települési Értéktárba. A döntést igazoló hivatalos dokumentumot Czachesz Gábor nyújtotta át az érintetteknek.

Palocsai Jenő

Czachesz Gábor (b1) a képviselő-testületi ülésen adta át az elismerésről szóló dokumentumot

Fotó: NNNÖ Mór

Ahogy arról lapunk is beszámolt tavalyelőtt, elkészült és ünnepélyesen is felavatták, átadták Móron a tanösvényt, mely Mór belvárosában sétálható végig.

Fotó: NNNÖ Mór

–Fejér vármegye első német nemzetiségi tanösvényének létrehozása idő és munkaigényes vállalkozás volt. Településünk nemcsak újabb turisztikai látványossággal bővült általa, hanem nagyban hozzájárul városunk német nemzetiségi hagyományainak fennmaradásához, átörökítéséhez is– adta hírül a Német Nemzetiségi Önkormányzat Mór képviselő-testülete közösségi oldalán.

Fotó: NNNÖ Mór

A városban működő német nemzetiségi hagyományápoló szervezetek aktív tagjaival, lelkes, hagyományt ápoló civil lakosaival együtt, összefogó, színvonalas munkával, egy újabb maradandó és értékes kinccsel gazdagodott Mór.

Fotó: NNNÖ Mór

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában