Bulvár-celeb

2024.05.01. 15:30

Ők is emberek: 5 dolog, amitől falra másznak az élelmiszerboltok eladói

Kiállhatatlan vevő, goromba eladó? A szupermarketek sokszor küzdőtérré változnak.

MW

A kereskedelemben dolgozni nem egyszerű

Forrás: Getty Images

Az élelmiszerboltokban dolgozó eladók meg is fogalmazták, mitől tudnak teljesen kiborulni. Ha szeret vásárolni, és szeretne jóban lenni az eladókkal, itt a lehetőség: a Mindmegette cikkéből kiderül, milyen vevői viselkedést utálnak leginkább a bolti alkalmazottak.

1. Elhagyni valahol, ami mégsem kell

Fagyasztott áru a péksütemények, nyers hús a tészták között ? Sajnos rengetegszer előfordul. Nem elég, hogy plusz munkát ad az eladóknak, még pazarol is. Ilyenkor ugyanis nemcsak a romlandó áru, hanem a mellette lévő termékek is a kukába kerülnek a lehetséges szennyeződés miatt. Néha valóban problémás lehet visszavinni a terméket a helyére: ekkor a legjobb megoldás leadni az árut a pénztárnál.

A még ki nem fizetett áru nem a mi tulajdonunk
Forrás: Getty Images

2. Megenni, ami nincs kifizetve

Az ömlesztett áruk nagy része kóstolásra csábító finomság. Ugyan, kinek hiányzik, ha bekapunk ezekből néha egy-egy darabot? Gondoljuk csak végig: ha mindenki így tenne, és ezek az apróságok összeadódnak, mekkora mennyiség tűnne el csak úgy a pultokról? Arról nem beszélve, hogy akár lopással is megvádolhatnak... Az eladók azt sem szeretik, ha a gyerekek esznek a ki nem fizetett árukból.

3. Sorban áll a kosár?

A nézelődés egy üzletben természetes, de nem mindegy, hogy közben akadályozzuk-e az eladók munkáját vagy éppen zavarjuk-e a többi vásárlót. Ha otthagyjuk a pénztári sorban a bevásárlókocsit, majd eltűnünk még néhány dologért, feltartjuk a sort, és felesleges vitákat generálunk vele.

A gorombaságot a legtöbb eladó nem fogadja jól
Forrás: Getty Images

4. Nem szolgák, kiszolgálnak

A bolti eladók  időnként a legrosszabbat hozzák ki az emberekből. Sokan úgy beszélnek velük, mint a szolgáikkal. Ön ne kövesse el ezt a hibát! Az alkalmazottakat sértegető vevőkről szóló történetek egyre szaporodnak, és sokan nem riadnak vissza a fizikai erőszaktól sem.

"Le kell tennem, mert fizetek..." 
Fotó: JackF / Forrás: Getty Images

5. Telefonálás fizetés közben

A bolti alkalmazottak egyik nagy vágya, hogy a vásárlók ne telefonáljanak a pénztárnál – vagy bárhol a boltban. Elég idegesítő másnak a problémáit, örömét vagy bánatát hallgatni, másrészt illene köszönni a pénztárosnak. Az is előfordulhat, hogy a pénztáros kérdez valamit az áruval kapcsolatban. Ahelyett, hogy a hangos és túlzottan személyes beszélgetésekkel terhelné a környezetét, várjon a telefonálással addig, amíg elhagyja az üzletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában