Fehérvárra is beköltözött a program

2022.07.15. 19:09

Petőfi költészete festményeken született újjá Pákozdon

Ismét képző- és előadóművészettel folytatódott a tizedik Emlékparki nyár rendezvénysorozata.

Tihanyi Tamás

A Petőfi-emlékév jegyében nyitottak kiállítást a katonai emlékparkban

Forrás: Kricskovics Antal

Petőfi Sándor személye, élete és költészete volt a Honvédelmi Minisztérium 2021-es alkotótáborának témája, a szervezők ezzel a választással is tisztelegtek a nagy költő alakja és a közelgő évforduló előtt. A balatonakarattyai táborozás során megszületett művek közül tizennyolcat helyeztek el július 15-én, pénteken – ezúttal ünnepélyes megnyitó nélkül – a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely egyik kiállítótermében, hogy a festményeket, rajzokat két héten át, július 25-ig láthassák az érdeklődők.

A másik esemény a katonai emlékparkhoz közeli helyszínen, a napokban zajló könnyűzenei fesztivál miatt rendhagyó módon ezúttal Székesfehérvárra, az Egyházmegyei Múzeum udvarára költözött. Meleg Vilmos és Molnár Júlia előadóművészek léptek fel versekkel és dalokkal: ők már visszatérő vendégei a pákozdi Emlékparki nyárnak, amely programsorozat a jövő héten, július 25-én Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondót várja a mikrofon elé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában