Frissen Fejérből

2022.06.03. 07:30

Első alkalommal szervezi Lovasberény kétnapos programját

A települést felvirágoztató nemesi család előtt tiszteleg a most hétvégén megrendezendő I. Cziráky Fesztivál Lovasberényben. A kastély körül lesznek a programok, koncertek, bemutatók.

S. Töttő Rita

Az I. Cziráky Fesztivált ezen a hétvégén a kastély körül keressék a látogatók

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Egész hétvégés programnak ígérkezik június 4-én és 5-én az I. Cziráky Fesztivál, amely kicsiknek s nagyoknak egyaránt remek programnak ígérkezik. A rendezvény háziasszonya és ötletgazdája Fülöp-Weigler Bettina, a lovasberényi Róna József Művelődési Ház igazgatója:

- A fesztivál az önkormányzat szervezésében valósul meg. 2019-ben jött az ötlet, hogy a település vezetőjével kilépünk Lovasberény komfortzónájából, és a falunapot kibővítve, álmodunk egy nagyot! Polgármester úr szabad kezet adott, hogy miként valósítom meg a nagy álmot. Ő és a képviselő testület megteremtette az anyagi hátteret, az én dolgom pedig az volt, hogy felnőjek a feladathoz. 2020-ban és ’21-ben is belevágtunk, de idén valósulhat meg először a rendezvény. Lovasberény első fesztiválján igyekeztem minden korosztálynak és a legtöbb zenekedvelőnek kedvezni. Idős, fiatal, gyerek és felnőtt megtalálja a számára kedvező programot, órát, sztárvendéget. A színpadi program mellett lesz utazó vidámpark, szombaton kézműves foglalkozás, egészség busz, baba-mama pihenősátor, szombaton délelőtt főzőverseny és sport, a programok tekintetében elődöm alapjaira építkeztem. A szombat egy zenei performance, míg a vasárnap a helyi Lovasok szervezésében egy baráti lovastalálkozó lesz – árulta el az ötletgazda.

A program tehát a következő: június 4-én 8 órakor főzőversennyel indul a nap, 9 órakor Kerecsényi Petra tart jóga órát, 10 órakor pedig hordozós latin fitness várja az érdeklődőket. 10.30-kor kezdődik a kisállat bemutató, 11 órakor a zumba, 13 órakor pedig a kutyás bemutató. Délután zenei fellépők érkeznek: 14 órakor a Pitypang zenekar, 15 órakor Váradi Eszter és Keller János jön operettekkel, 15.40-kor a Spindler testvérek lépnek fel. Őket követi 16 órakor Kocsis Tibi, 16.40-kor Szárneczky Fanny, 17 órakor Kaczor Feri, 17.40-kor a Free Spirit, 18 órakor az Animal Cannibals, 19 órakor Peat Jr.& Fernando & Sheela, 20.30-kor a Burnout, 22 órakor Manuel, 22.30-kor Dj Bory Roby.

Június 5-én, vasárnap 8 órakor érkeznek a fogatok, 9 órától pályabemutató, 9.30-kor kezdődik a fogathajtás, majd 12 órakor íjászbemutató lesz. 13 órakor akadályhajtás 16 órakor pedig vadászhajtás lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában