Tetemes az előnye

2024.05.15. 14:58

Bajnoki cím felé robog a polgárdi motokrosszos

A motokrossz országos bajnokság legutóbbi két futamán is a mezőny elején zárt a 12 esztendős Papp Kornél Oszkár. Az MX85-ös géposztályt magabiztosan vezeti.

Ferencz Balázs

Papp Kornél Oszkár a fellegekben is egyeduralkodó volt

Forrás: Papp-család

Katonás rendben gyűjtögeti a pontokat a Polgárdiban élő Papp Kornél Oszkár a magyar motokrossz bajnokság juniorjai között. Az MX 85-ös géposztályban egy második helyezéssel nyitott Piliscséven, Ácson azonban már verte a mezőnyt. A csikóstöttősi futamon aztán az osztrák Luca Artnerrel vívtak különcsatát. A szabadedzést és a mért tréninget a leggyorsabban teljesítette a 15 évesek között motorozó ifjú versenyző, majd az első futamot is nyerte, 17 másodperccel előzve meg Artnert. A második futamon az osztrák ért célba elsőként, Papp Oszkár 22 másodperccel később követte őt, így Csikóstöttősön Artner diadalmaskodott, Papp a második helyen zárta a versenyhétvégét.

Papp Kornél Oszkár a Gas Gas nyergében repeszt, s keresi a megfelelő nyomot
Forrás: Papszi Fotó

Azonban összetettben továbbra is a mezőny éléről vágott neki a legutóbbi, kiskunlacházi viadalnak. A Gas Gas nyergében száguldó és nagyokat repülő porfelhőlovag nem talált legyőzőre. A szabadedzésen és a mért edzésen is szinte együtt repesztett a romániai Szőke-Erőss Márkkal, de néhány centivel előbb ért célba a polgárdi legény. A verseny első futamán már meggyőzőbb volt Papp Oszkár fölénye. A legendás Németh Kornél iránymutatásai szerint fejlődő Fejér vármegyei motokrosszos a második futamot is behúzta, s maximális, 50 pontos hétvégét produkált. A Danuvia 125 SKE motokrosszosa négy verseny után az összetett élén áll, s előnye tetemes. 53 egységgel gyűjtött többet, mint a KTM-es Szőke-Erőss Márk.

Az országos bajnokság Hódmezővásárhelyen folytatódik, mely megmérettetésre Papp Kornél Oszkár egy Ausztriában elért második helyezéssel hangolódott.

Az ifjú tehetség (balra) mentora, Németh Kornél társaságában
Forrás: Papp-család

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában