Frissen Fejérből

2024.05.15. 14:00

Műtermekbe nyerhettünk bepillantást a Felsővárosi Alkotóházban

Műtárgyak születését követhetjük nyomon a tervezéstől a kivitelezésig a Nyitott Műtermek programsorozatban. A Székesfehérvári Művészek Társasága a Felsővárosi Alkotóházban adott helyt a programnak. A nyitó rendezvényt kedd este tartották a Felsővárosi Alkotóházban.

Gombor Lili

A Székesfehérvári Művészek Társasága Nyitott Műtermek programjának megnyitója

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Székesfehérvári Művészek Társasága Nyitott Műtermek programjának megnyitóján Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán mondott köszöntőt, felidézve, hogy 2019 őszén készült el a ház, amelyet kezdetben tájházként gondoltak el. A gondolatot azonban elvetették, így az épület végül mai funkcióját kapta meg: több éve működik nagy sikerrel alkotóházként. Földi Zoltán reményét fejezte ki, hogy a ház egyfajta bölcsőként fog működni, ahol sok olyan alkotás születik, amelyben a fehérváriak és a felsővárosiak gyönyörködhetnek. Lehner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy rugalmasság és közös gondolkodás hozta létre ezt az alkotóházat. Kiemelte, hogy az alkotóházat a Székesfehérvári Művészek Társasága és a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ  együttműködése varázsolta igazi kulturális és közösségi térré. 

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kiemelte, hogy kulturális misszió folyik a házban, ahol mindenki bepillantást nyerhet az alkotás folyamatába. Felidézte, hogy a Székesfehérvári Művészek Társaságával régóta gondolkodtak közösen egy alkotóház létrehozásán, felvetődött, hogy mi lenne, ha ebből a tájházból lenne az első alkotóház. Ma pedig már biztos abban, hogy szebbnél szebb alkotások születnek majd itt.

A megnyitón beszédet mondott Szentes Ottokár, a Székesfehérvári Művészek Társaságának elnöke, aki a nyitott műtermek programját ismertette részletesebben. A programmal bárki betekinthet abba a folyamatba, ami a gondolat megszületésétől a vizuális alkotás megvalósulásáig tart. Műhelybeszélgetések, közönségtalálkozók, művészeti kurzusok, pedagógiai programok várják a látogatókat – írta meg az ÖKK.

 A műterem-látogatás ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az alkotók által megadott időpontokra az alábbi elérhetőségeken lehet bejelentkezni:

Hétfő 10:00–13:30 Varga Gábor Farkas ([email protected], +36 30 478 1866)

Kedd 17:30–21:00  Szabó Anikó ([email protected], +36 20 920 7408)

Szerda 8:30–12:00  Schrenk Rita Anna ([email protected], +36 70 701 9807)

Csütörtök 10:00–13:30  Mara Kinga Villő ([email protected], +36 30 820 4231)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában