A sok kettes szerencsét hoz

2022.01.09. 08:00

Sok érdekességgel várják az olvasókat a ráckeresztúri könyvtárban

A település könyvtára a vírushelyzetben is igyekszik az olvasók szolgálatára állni, ám néha nem várt nehézségek is akadnak.

Gajdó Ágnes

A könyvtár legutóbbi játékának nyertes testvérpárja, Borbély Panka és Levente egy társasjátékot kapott

Forrás: Gajdó Ágnes

Az elmúlt évben a nagyobb alapterületű bibliotékák talán könnyebben megbirkóztak a világjárvány okozta kihívásokkal, hiszen egy nagyobb teremben könnyebben betarthatók a távolságtartásra vonatkozó szabályok. Ráckeresztúr kicsiny könyvtára még „békeidőben” sem fogadhat egyszerre túl sok látogatót, a lehetőségek így igencsak korlátozottak, de a helyszínen dolgozók úgy vélik, mindent túl lehet és kell élni. Az elmúlt évben a gyakori zárvatartás ellenére is több mint húsz programot szerveztek, többségüket online. A könyvtár dolgozói arra törekedtek, a negyedévente érkező új könyvek mindenképp elérhetők legyenek az olvasók számára, és különféle nyereményjátékokban, kézműves-foglalkozásokban se legyen hiány.

Az országos könyvtári rendezvényekhez is kapcsolódtak. A Digitális írástudás – digitális tanulás – könyvtár mottójú Internet Fiestához például két programmal. Legendás lázadó lányok címmel a magyar történelemben fontos szerepet játszó nőkről készült online totót tölthetnek ki az érdeklődők, amit egy iskolai közösségi szolgálatát az intézményben teljesítő diák készített. A kézműves-­foglalkozásokat kedvelők pedig használt CD-ből állatfigurákat készíthettek.

Májusban a Közösségek Hete programsorozaton is részt vettek, ekkor a könyvtár melletti kerítésen jelentek meg csodás csipeszek, ugyanis a felhívás értelmében (Csüngjenek csodás csipeszek!) az ovisok és az iskolások ruhacsipeszből készítettek valamilyen állatot, s azokat helyezték el az ideiglenesen kialakított zöldfelületen. A hangulatos, maszkban történő találkozás a gyerekekkel igazi élmény volt mindkét fél számára… Ősszel, az Országos Könyvtári Napokon is részt vettek a ráckeresztúriak, az év utolsó játéka pedig egy vadonatúj társasjátékért zajlott, amit egy nagylelkű magánszemély ajánlott fel. 

A sok kettes a könyvtár dolgozói szerint szerencsét hoz idén: szeretettel és sok érdekességgel várják 2022-ben is a régi és új könyvbarátokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában