Frissen Fejérből

2021.10.16. 07:25

Gyermekszínjátszóké volt a délután Fehérváron

A Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Fejér megyei fordulója zajlott pénteken a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

Bokros Judit

A Kodócska a Rómeók és Júliák című darabbal lépett a közönség elé

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az intézmény székhelyén, a volt Szabadművelődés Házában szervezte meg a Magyar Drámapedagógiai Társaság helyi intézményekkel, szervezetekkel együttműködve a színjátszó találkozót. Ez már a harmincadik olyan alkalom volt, amikor a 6–15 éves korosztály kapott bemutatkozási lehetőséget színdarabokkal. A köszöntőben elhangzott: a találkozót sokáig a Fejér Megyei Művelődési Központ szervezte meg és bonyolította le, ezt a munkát végzi most a közösségi és kulturális központ, a Motívum Kulturális Egyesülettel együttműködve.

A Kodócska a Rómeók és Júliák című darabbal lépett a közönség elé
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A szemle jó alkalom arra, hogy az iskolai színjátszó csoportok megmutassák magukat, és szakmai visszajelzést kapjanak. A zsűrit ez alkalommal Gyevi-Bíró Eszter, a Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház nevelési koordinátora, valamint Balla Richárd, a győri színházi nevelési társulat, a RÉV Színház vezetője, illetve színész, rendező, drámatanár alkotta. Ők a színfalak mögött értékelték a darabokat a bemutatás után. Balla Richárd köszöntőjében bátorította és arra kérte a fiatalokat: játsszanak egy jót! A péntek délutáni, egyébként bárki által megtekinthetőnek hirdetett programban négy csoport lépett fel (mögöttük az előadás címe): IfjúPOKosok (Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint a Balogh), Kodócska (Rómeók és Jú­liák), Kodócska 2.0 (Minden egér szereti a sajtot) és a Grotext csapata (Rövid üzenetek küldése).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában