cél visszacsábítani a közönséget

2020.07.07. 14:15

Magyar filmek hónapja van a Barátság moziban – támogatásból

Több mint egymillió forintot nyert a Barátság mozi egy, a magyar film népszerűsítését és a filmszínházak támogatását célzó pályázaton.

Bokros Judit

Krisztik Csaba egyizgalmas film forgatásán van túl

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Júliusban jobbnál jobb, a közelmúltban készült magyar filmet vetítenek a Barátság moziban. Újra játsszák például Szabó István Zárójelentés című drámáját, látható lesz a FOMO – Megosztod és uralkodsz című film vagy a Valan – az angyalok völgye, amelyben Krisztik Csaba is szerepel a Vörösmarty Színházból. Újdonság lesz a Lili című ausztrál–magyar–kanadai családi film. Köszönhető mindez egy eredményes pályázatnak, amelynek egyik célja a magyar film egy hónapon át történő népszerűsítése volt.

A pályázatot a CineCount Kft. és a Mozisok Országos Szövetsége hirdette meg (a keretösszeget a Nemzeti Film­intézet biztosította), azért is, hogy a veszélyhelyzet visszavonása után könnyebb legyen visszacsábítani a közönséget a mozikba. Az elnyert összeg segítséget jelent a három hónapra bezárt filmszínházaknak, valamint hozzájárul a kárenyhítéshez. A Barátság mozi is sikeresnek mondhatja magát, mert kategóriájában elnyerte a maximálisan megpályázható, nettó 1 millió 160 ezer forintot.

A közönség tehát újra élvezheti a filmszínház nyújtotta élményt. Emellett pedig kertmozi is van péntekenként, a Városháza udvarán. Az esőnap mindig a szombat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában