Cél a kulturális élet felpezsdítése

2020.05.12. 15:45

Minden, ami szentgyörgyi – Alkotói pályázatot hirdettek Iszkaszentgyörgyön

Az idén sokak bánatára elmaradt a település legnagyobb rendezvénye, a háromnapos Szent György-napok, ezért a januárban megalakult Kulturális Kerek­asztal és az IKSZT alkotói pályázatokat hirdetett meg, amelyeket május végéig lehet beküldeni.

Borsányi Bea

Az idén üres maradt a kastély udvara, elmaradtak a Szent Györgynapok Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: fmh_foto

Az eredeti elképzeléseket némileg módosítva nemcsak iszkaszentgyörgyiek, de a faluhoz valamilyen módon kötődők is adhatnak be pályázati munkát, amellyel kapcsolatban nincs korosztályi megkötés, sőt nemcsak egyéni, de csoportos munkával is lehet pályázni, mondta el Fülöp Judit, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér vezetője. De lássuk a választékot!

Sokan szépítették, építették a kertjüket az elmúlt hetekben, nekik hozták létre az Iszkaszentgyörgy legszebb kiskertje megmérettetést, amelyre minimum 5 fotóból álló képsorozatot várnak a konyhakertről vagy a dísznövénykertről. A Szentgyörgyi alkotások kategóriában bármilyen képzőművészeti, iparművészeti, kézműves, énekes, hangszeres, zenei produkció nevezhető, amely napjainkban jött létre Iszkaszentgyörgy településen. Az Iszkaszentgyörgy kincseire a helyi természeti és épített örökségekről várnak fotókat. A Karanténom irodalmi pályázat, amely bármilyen műfajban beadható és olyan alkotásokat várnak, amely kifejezetten arról mesél, milyen módon változtatta meg az életünket, mindennapjainkat, egymáshoz való viszonyunkat a világjárvány. Rajzpályázatot is hirdettek Madarak és Fák címmel, amelyre szabadon választható méretű grafit-, színes ceruza, zsírkréta, pasztellkré­ta, filctoll vagy tusműveket várnak. A Szent György és a Sárkány alkotói pályázat esetében viszont nincs meghatározott alkotási mód, benyújtható fotó, rajz, festmény, vers, sütemény, papírsárkány, zöldségszobor, horgolás, fafaragás, vagy bármilyen alkotás, amely dokumentálható.

Az idén üres maradt a kastély udvara, elmaradtak a Szent Györgynapok
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Aki filmet szeretne készíteni, induljon az Iszkafilmen, amelyre 30 perces, Iszkaszentgyörgy életéhez kapcsolódó mozgóképes alkotásokat várnak.

Minden alkotást május 30-ig az [email protected] címre kell beadni a pályázó nevének, életkorának és a pályázati kategóriának feltüntetésével, valamint egy rövid bemutatkozást is kérnek. A pályázati műveket a háromtagú Helyi Értéktár Bizottság, valamint a Kulturális Kerekasztal tagjai bírálják el. A díjakat a következő települési programon adják majd át, amelynek egyelőre nem tudható az időpontja, de a szervezők reményei szerint hamarosan ez is kiderülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában