Alsósok mesemondásban versenyeztek

2019.11.19. 07:15

Ne hagyják abba a mesélést a gyerekek!

Hétfőn tizenegyedik alkalommal rendezte meg évenkénti körzeti mesemondó versenyét a soponyai általános iskola.

Majer Tamás

Soponyai, csőszi, abai, kálozi, táci és sárosdi gyerekek meséltek. A felvétel a versenyen készült Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A meseszomjazó szülők, tanárok, felkészítők és diákok előtt huszonhárom kisdiák mutatta és mérette meg magát, két korosztályban.

Az elsős-másodikos korcsoportban az abai Miklós Esztert, a harmadikos-negyedikesek közül a sárosdi Bogács Vivient ítélte legjobbnak, legügyesebbnek a zsűri. Jöttek még mesemondók Kálozról, Csőszről, Abáról is, természetesen soponyai lurkók is indultak.

Szecsődi Józsefné, az iskola nyugalmazott igazgatója, a zsűri tizenegy éve állandó elnöke lapunknak elmondta, figyelik, értékelik a mesélők hangszínét, hanglejtését, kommunikációját, átélését.

Soponyai, csőszi, abai, kálozi, táci és sárosdi gyerekek meséltek. A felvétel a versenyen készült
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A gyerekeket hallgatva meggyőződhettünk róla, hogy a felkészítő tanárok és a gyerekek nagy hangsúlyt fektettek a mesék megértésére, értelmező átadására. A nyugalmazott igazgató megemlítette, bár a népmesék, a népköltészet a tananyag részét képezik, ezzel kapcsolatban a szülőknek is van dolguk. Az az üdvözítő, ha a mesemondás, mesélés nem fejeződik be az óvodáskor után. A mesélés nagyszerű közösen töltött hasznos idő gyermek és szülő számára. Az egyébként roppant fontos technika, mesélés idején, hadd szoruljon háttérbe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában