az esztétikai nevelés fontos eleme

2019.05.10. 07:10

Battyáni alkotó kaland – Sikeres a festőszakkör

Másfél éve az egyik tárlatmegnyitón Simon István vállalkozó felajánlással élt az általános iskola javára, melyben egy festőszakkör életre hívását kezdeményezte. Felajánlását nagy örömmel fogadták.

V. Varga József

Simon István (balra), Ekler Zoltán és Soproni Kiss Sándor az iskolagalériában Fotó: Mayer Erik

Soproni Kiss Sándor művésztanár vezetésével a múlt év februárjában megalakult a szakkör, melynek munkájához a mecénás biztosítja az állványokat, a festékeket és a vásznakat. Az ifjú növendékek hetente egy alkalommal ragadnak ecsetet, és indulnak alkotó kalandra a színek világába.

– Az iskolagaléria 25. évadjának májusi kiállítását a szakkörön készült diákmunkákból állítottuk össze – mondta lapunknak Ekler Zoltán, a Batthyány Lajos Általános Iskola igazgatója.

A megnyitón az áprilisban kiállító Simon M. Veronika festőművész egy festményét adományozta az intézménynek. A diákok műsorát követően Soproni Kiss Sándor beszélt a szakkörben folyó munkáról. Egyebek között megemlítette: sokféle technikát kipróbálnak, leggyakrabban akrillal dolgoznak, és sokszor közös képeket is készítenek. A közös alkotás rendszerint vidámra sikerül, hiszen ilyenkor mindenki hozzáteszi a saját elképzelését a festményhez. A gyerekek egyik közös munkájukat Simon Istvánnak készítették, amelyet a megnyitón adtak át neki.

Simon István (balra), Ekler Zoltán és Soproni Kiss Sándor az iskolagalériában
Fotó: Mayer Erik

A szakkörben sok végzős diák van, akiket jövőre is visszavárnak a közösségbe, a többi évfolyamból csatlakozó és újra csatlakozó művészpalántákkal együtt – tette hozzá az iskolaigazgató. Az intézményben az esztétikai nevelés fontos elemének tekintik a galéria kiállításait, büszkék töretlen lendületükre, s immár a festő­szakkör működésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában