márciusban indul

2019.02.10. 07:10

Költőnk és kora vetélkedő a költészet napjára

A költészet napjára, Költőnk és kora címmel 28. alkalommal hirdettek vetélkedőt középiskolások számára József Attila munkásságáról, életéről, koráról, irodalomtörténeti jelentőségéről és hatásáról.

V. Varga József

Forrás: Wikimedia

A játék témái: József Attila munkássága; élete, kortársaival való kapcsolata; utóélete, hatása, megzenésített versek, emlékversek; a 20. század első évtizedeinek költészete.

A versenyben középiskolások 4 fős csapatai (egy iskolából több is) vehetnek részt, jelentkezni a www.tarsolyegyesulet.hu honlapon, a Költőnk és kora címszó alatt lehet. Az első fordulóban az internetes játék feladatait a csapatok március 11. és 24. között oldhatják meg.

A második fordulóba a legtöbb pontszámot elért csapatok kerülnek, a döntőt április 11-én A Szabadművelődés Házában rendezik.

A díjak könyvvásárlási utalványok, a zsűri a legsikeresebb iskolát vagy felkészítő tanárt Tóth László-díjban részesíti. További információ: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában