Tárlat a tetőtérben

2019.01.01. 07:00

Ahol a közelmúlt köznapi régiségei újdonsággá válnak

2019 elején színvonalas kiállítás nyílik a kastély padlásterében, ahol különleges hely- és technikatörténeti tárgyak várják majd az érdeklődőket.

Sági Zoltán, Horváth Dóra

A retró ezer arca

Fotó: Horváth Dóra

Szakmai kiállításmegnyitóra került sor nemrégiben Perkátán, a Győry-kastély épületében. A 42. Állomás Kulturális Egyesület és a Perkátai Általános Művelődési Központ által rendezett esemény ezúttal a padlástérben berendezett hely- és technikatörténeti kiállítás támogatói számára szerveződött.

A rendezvényen Somogyi Balázs polgármester elmondta: a kiállítás részben egy pályázat keretei között valósult meg, és több szervezet, magánszemély dolgozott azon, hogy minél látványosabb legyen. Kiemelte az országosan elismert Rajcsányi Lászlónak, Perkáta díszpolgárának, a Perkátai Gyűjtemények tulajdonosának szerepét a megvalósításban, aki magángyűjteményének darabjait helyezte el a kiállításon – a perkátai falumúzeum tárgyai mellett.

A retró ezer arca
Fotó: Horváth Dóra

„Értékteremtő munkát az végez igazán, aki a jövő nemzedékére is gondol közben” – fogalmazott beszédében Baráth Károly doktor, támogató, aki köszöntőjében szintén méltatta Rajcsányi László munkáját. Végül maga Rajcsányi László mondott köszönetet a megjelent támogatóknak, akik hozzájárultak a kiállítás megvalósulásához – majd ezt követően bemutatta a tárlatot, amely 2019 elejétől a nagyközönség számára is látogatható lesz. A hely- és technikatörténeti kiállítás darabjai között, a rádiók, televíziók és retró háztartási eszközök mellett külön érdekesség a számos egyedi példányt felvonultató kerékpár- és motorbicikli-szekció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában