Mese, mese, mátka

2018.09.30. 07:45

Hercegnők és királyfik hete Lepsényben

Kinőtte magát a magyar népmese napja: Lepsényben egy hetet szenteltek az alkotás(ok)nak.

Szanyi-Nagy Judit

A susmorgó siserehad. Az első sorban piros-fehérben Gera Frida abszolút győztes

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A szeptember utolsó hetén zajlott rendezvénysorozat minden nap kínált valamiféle mesés különlegességet a gyermekeknek. Kezdetben egy, a magyar népmese világával kapcsolatos totót töltöttek ki a fiatalok. A 36 beérkezett szelvény közül három volt telitalálatos, így a 2. A osztály egyes számú csapatát, valamint a 4. A osztály két indulóját ismerték el – tájékoztatott Borsos György könyvtáros.

Másnap az alsós évfolyamok tanulói alkottak csapatokat, hogy egy interaktív versenyen mérettessék meg magukat. A Döbrögi csapat győzött, akiket a Törpék követett, majd holtversenyben a Mátyás és a Király „válogatott” végzett a harmadik helyen. Itt A kolozsvári bíró című népmesét nemcsak megtekintették a gyermekek, de egy verseny keretében rajzot is készíthettek arról. A népmesemondó versenyt zsűriző négy fő az alkotásokról is döntött: a legszebb rajznak Gera Tamás művét választotta.

A susmorgó siserehad. Az első sorban piros-fehérben Gera Frida abszolút győztes
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvénysorozat zárásaként 24 jelentkező kápráztatta el a megjelenteket a mesemondó verseny keretében. Az évfolyamok győztesei Szabó Dávid (1.), Tósoki-Török Anna (2.), Gera Frida (3.), Turi Bence (4.) és Turi Virág (5.) lettek, abszolút első helyen Gera Frida végzett. Ő jutalmul egy vándortarisznyát vihetett haza, benne hamuban sült pogácsákkal. A pogácsasütő versenyt Dénes Györgyi nyerte egy krumplis változattal, míg Benkő Attila második helyen végzett egy mákos verzióval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában