Helyi történet

2017.12.06. 21:56

A régmúlt töredékei írásban: Eredményt hirdettek a velenceiek

Történetírói pályázatra invitálta a helyieket a Velencei Helytörténeti Egyesület. A szeptemberben meghirdetett pályázatok közül nehéz volt a választás…

S. Töttő Rita

k

„Mama 1964-ben kezdte meg az általános iskolai tanulmányait, Velencén, Hajdútanyán laktak. Minden reggel lovas kocsival hozták a gyerekeket az iskolába. Mama iskolája a mostani Közösségi házban volt. Amikor vége volt a tanításnak, gyalog indultak hazafelé a Pusztaszabolcsi úton. Szerencsére nem sokat kellett gyalogolni, mert ha jött egy lovas kocsi, ami a tanyára tartott, haza vitte őket…” – így írja le mamájával való beszélgetését Pósa Hajnalka, akinek a nagyszülő azt is elmesélte, hogy „amikor ő gyerek volt, a tej nem a dobozban termett…” – számos hasonló kedves életképet és történetet írtak le a gyerekek arra a történetíró pályázatra, melyet első alkalommal hirdetett a Velencei Helytörténeti Egyesület.

Az eredményhirdetésre az egyesület „főhadiszállásán”, a Wenckheim-kastélyban került sor. A díjakat a Zöldliget Általános Iskola 4.C osztályának műsorát követően Koszti András polgármester és Galambos Györgyné, az egyesület vezetője adta át. A közel harminc beérkezett pályamű közül a felnőtt kategóriában Boruzs Ferenc, a gyermekek közül pedig a fenti sorokat is jegyző Pósa Hajnalka érdemelte ki az első helyezettnek járó elismerést. Díjazott volt még Bencze Virág és Borbély Nóra is.

Koszti András és Galambos Györgyné adta át az elismerést Boruzs Ferencnek (b), aki felnőtt első helyezést érte el Fotó: Igari Balázs

- Minden induló részesült valamilyen ajándékban, és a célunk, álmunk az, hogy ebből a pályázatból hagyo-mányt teremtünk – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Galambos Györgyné. Hozzátette: reméli, hogy jövőre még nagyobb sikerrel tudják megszervezni a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában