Frissen Fejérből

2024.05.21. 18:09

Székesfehérvárra látogatott Finnország magyarországi nagykövete

Székesfehérvárra látogatott kedden Finnország magyarországi nagykövete. Pertti Anttinen feleségével, Katriina Apajalahti asszonnyal és a SAMPO Finnbarátok Köre Egyesület tagjaival együtt érkezett a Városházára, ahol Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta őket.

Feol.hu

A találkozón szó esett Finnország NATO-csatlakozása kapcsán a katonaságot érintő kérdésekről is

Forrás: ÖKK / Simon Erika

Székesfehérvár 1957-ben kötött testvérvárosi szerződést a finnországi Kemivel, ez a megyeszékhely legrégibb testvérvárosi kapcsolata. Többek között erről a közel 70 éves barátságról is szó esett Pertti Anttinen fehérvári látogatásán. 
A finn nagykövetet és küldöttségét a Városházán fogadta Cser-Palkovics András, aki úgy fogalmazott, Kemi és Székesfehérvár régi testvérvárosi kötődése erősíti Finnország és Magyarország kapcsolatát. Fehérvár polgármestere hangsúlyozta, a város elkötelezett a finn kulturális, gazdasági és NATO-kapcsolatok ápolásában, erősítésében. 

A baráti találkozón szó esett Székesfehérvár történelméről, iparáról, a napjainkban tapasztalható gazdasági kihívásokról, a munkaerőpiac helyzetéről, továbbá Finnország NATO-csatlakozása kapcsán a katonaságot érintő kérdésekről, valamint további együttműködésekről is.
Pertti Anttinen nagykövet és felesége, Katriina Apajalahti megnézték a Szent Korona hiteles másolatát és megismerték a fontos történelmi, várostörténeti értékeket őrző Dísztermet is. A városházi látogatást követően belvárosi városnézéssel folytatták a programjukat.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában