Frissen Fejérből

2024.03.02. 20:29

Újabb mérföldkőhöz ért Riebel Bálint, a székesfehérvári tűzoltók rajparancsnoka

Majdnem dátumra pontosan hét évvel a tiszthelyettesi fogadalom után vehette át első tiszti kinevezését Riebel Bálint tűzoltó hadnagy, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka.

Szanyi-Nagy Judit

A vízből mentést is gyakorolni kell

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösségi oldal

A szakember kezdetben viharkároknál segédkezett, majd többedmagával segítette egy önkéntes tűzoltó egyesület alapítását. Így alakult meg 2006-ban a Pest Megyei Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amelynek máig tagja és parancsnokhelyettese. 

"A Százhalombattán élő tűzoltó nem elégedett meg ennyivel, a hivatás, az elköteleződés, a másokon segíteni és a tenni akarás egyre jobban magába szippantotta, ezért 2016-ban jelentkezett hivatásos tűzoltónak. Az öt hónapig tartó képzést követően 2017 februárjában a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ő olvasta elő a tiszthelyettesi fogadalmat, kiemelkedő tanulmányi eredményéért pedig főigazgatói elismerésben részesült.

Hivatásos szolgálatát beosztott tűzoltóként az érdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon kezdte, ahol hat és fél évet töltött, ez idő alatt helyt állt gépjárművezetőként, megbízott műszaki biztonsági tisztként, különlegesszer-kezelőként, miközben tanulmányaival sem hagyott fel. 2022-ben végzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet tűzvédelmi és mentésirányítási szakán.

2023. szeptember elsejétől a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokságon folytatta hivatását. Jelentkezett a HUNOR mentőszervezetbe is, amelynek 2023 decemberétől tagja" – írta meg közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Ahogyan azt is, hogy ezt követte újabb fontos dátumként február 27-e, amikor is majdnem dátumra pontosan hét évvel a tiszthelyettesi fogadalom után, kitartással, elhivatottsággal, sok tanulással, időnként lemondással, ám a kitűzött úton haladva első tiszti kinevezését vehette át Riebel Bálint tűzoltó hadnagy, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában