Színes programok

2024.03.31. 13:00

Hórihorgas húsvét vödör vízzel, kereplővel (galéria)

Remek időben, színes programokkal várták a dinnyésieket Nagyszombaton a Templomkert Hagyományőrző Központban. Hórihorgasok, bábszínészek és képzőművészek tették felejthetetlenné a délutánt a családok számára.

S. Töttő Rita

Fotó: Kricskovics Antal

Igazi hagyományos, népi húsvétot tartottak március 30-án, Nagyszombaton a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban, ahol napsütéses jó időben várta a családokat a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART), a Hórihorgas hujákolók gólyalábas, nagyhangú csapata, valamint az Aranyszamár bábszínház társulata.

Miközben az Iglice népdalkör süteményei és Kemencés Teki húsvéti harapnivalói ízesítették a szombatot, a hórihorgasok húsvéti fellépése igazán megmozgatta a körülöttük lévő gyerekeket és fantáziájukat. Nem maradhatott el ugyanis a színes festett tojás, a tojásfa, a néptánc, a vödör víz és a kereplő a műsorból, ahogy az Álomszövők előadásából a valódi szövőszék sem.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában