Soroljuk!

2024.03.13. 18:00

Díjeső hullott a Fejér megyei tűzoltókra!

Ahogy megírtuk, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság érdemelte ki a 2023-as Év hivatásos tűzoltó-parancsnoksága kitüntető címet. Itt még nincs vége azonban a díjak sorának!

Feol.hu

Balról jobbra: Hadlaczki István tűzoltó alezredes, Moldován Hajnal és Rideg Norbert tűzoltó őrnagy

Fotó: Szoke Peter [email protected]

Évértékelő, feladat-meghatározó állománygyűlést tartott március 13-án a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet március 13-án. A rendezvényen derült fény arra, a székesfehérvári lett az Év tűzoltósága, de az Év tűzoltásvezetője, műveletirányítója és rendvédelmi alkalmazottja is Fejér vármegyei! - erről is közleményt adott ki a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán.

Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója az Év tisztje címet tűzoltósági kategóriában Hadlaczki István tűzoltó alezredesnek, a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat kiemelt főelőadójának adományozta, aki tűzoltásvezetőként irányította 2023. március 11-én, az M1-es autópályán történt halálos tömegszerencsétlenség tűzoltását és műszaki mentését végző tűzoltó egységek beavatkozását, valamint augusztus 20-án a 62-es főúton kigyulladt üzemanyagszállító-kamion oltását. Az alezredes évtizedek óta kiemelkedően magas színvonalon, rendkívüli elkötelezettséggel végzi hivatását.

Az Év zászlósa, tiszthelyettese címmel ügyeletesi kategóriában Kiss Tibor tűzoltó zászlóst, a Fejér vármegyei fő- és műveletirányító ügyelet műveletirányító referenst tüntették ki, aki kitűnő problémamegoldó képességével és kitartásával jelentős mértékben hozzájárult a 2023. február 4-én a Dunántúlt érintő viharos szél által okozott károk hatékony felszámolásához. A közlemény összegzi: "aznap a viharos időjárás következtében néhány óra alatt több száz bejelentés érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányító ügyeletére." Augusztus 20-án délután Kiss Tibor tűzoltó zászlós is szolgálatban volt, amikor a 62-es főúton kigyulladt az üzemanyag-szállító kamion. A műveletirányító ügyeletre beérkező adatlapokon szereplő információk gyors értékelését követően azonnal intézkedett a beavatkozáshoz várhatóan szükséges gépjárműfecskendők, különleges szerek riasztására, a hatékony felszámolást segítő további szervezetek, társszervek értesítésére. Október 25-én árokba borult egy munkásokat szállító autóbusz Sárosd és Seregélyes között. "Kiss Tibor tűzoltó zászlós a riasztással párhuzamosan azonnal intézkedett az utasok biztonsága érdekében melegedőbusz és melegedőhelyre történő szállítás biztosítására a hajnali, esős időjárási körülményeket is figyelembe véve." - méltatta a tűzoltót az írás.

A szakmai feladatok végrehajtásában nyújtott kiemelkedő, magas színvonalú teljesítménye elismeréseként a 2023-as Év rendvédelmi alkalmazottja címet adományozták Moldován Hajnalnak, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztály szakügyintézőjének, aki "csaknem tizennyolc éve dolgozik vízügyi szakterületen, az igazgatóságnak 2014. október 10-től munkatársa. Szakmájának elkötelezett dolgozója, szakmai munkája kiemelkedő, példaértékű. Vízügyi, vízvédelmi hatósági szakterületen kimagasló teljesítményt nyújt, amely nagymértékben hozzájárul a feladatok szakszerű végrehajtásához, eredményességéhez."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában