Frissen Fejérből

2023.10.25. 08:44

Felborult a busz Seregélyes és Sárosd között, egy ember meghalt, többen megsérültek (Frissítve)

A Seregélyest és Sárosdot összekötő úton történt a baleset, a beszorult utasokat a tűzoltók szabadították ki a járműből.

Házi Péter

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerszelvényénél. Az ötven utasból harmincan elhagyták a járművet, a többi utast a székesfehérvári hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, feszítővágó segítségével szabadították ki. A helyszínre tartanak a veszprémi hivatásos tűzoltók, valamint egy másik autóbusz is, amelyet melegedő járműnek használhatnak majd az utasok. Az egységek teljes útlezárás mellett végzik a munkálatokat. - tájékoztat a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Frissítés: 

Egy ember életét vesztette abban a balesetben, amely szerda hajnalban történt a Fejér vármegyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál tájékoztatása szerint a férfi súlyos belső sérüléseket szenvedett és már nem lehetett rajta segíteni. A balesetben huszonnégyen sérültek meg, közülük egy ember állapota súlyos, ő fejsérülést és lábtörést szenvedett - tette hozzá a szóvivő.
    A balesethez 14 mentőegységet riasztottak, a sérülteket a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították - mondta Győrfi Pál, jelezve: a mentést a rossz látási viszonyok és a zuhogó eső is nehezítette.
    Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi közlése szerint az autóbusz oldalával az árokba csapódott; ötven utasa közül harmincan ki tudtak szállni a járműből, a többieket a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

 

Frissítés 11:55:

Mivel a buszbaleset sérültjeit a Szent György Egyetemi Oktató Kórházba szállították, az intézménynél arról érdeklődtünk, vannak-e súlyosabb sérültek a baleset elszenvedői között. A kórház válasza szerint a Sárosd és Seregélyes között történt buszbalesetet követően 17 sérültet szállítottak a mentők a Szent György Kórházba. Dr. Bakos Gábor orvosigazgató-helyettes tájékoztatása szerint közülük egy beteg szenvedett súlyos sérüléseket – lábszár töréssel operálják meg még a mai napon az orvosok.

 

Frissítés 12:50:

Az érintett útszakaszon a félpályás forgalomkorlátozás jelenleg is tart, a forgalom rendőri irányítás mellett, váltakozó irányban, torlódás nélkül halad. - tájékoztat a police.hu

 

Frissítés 13:30:

A Fejér Vármegyei Rendőrfőkapitányságon is érdeklődtünk a baleset körülményeivel kapcsolatban. Válaszuk szerint 2023. október 25-én 5 óra körül Sárosd felől Seregélyes irányába közlekedő autóbusz eddig ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, majd beton villanyoszlopnak és fának ütközött, végül az oldalára dőlt. A baleset következtében a járművezető a helyszínen életét vesztette, az utasok közül többen megsérültek. A baleset körülményeit büntetőeljárás keretein belül vizsgálja a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!