Felhívás javaslattételre

2024.01.24. 13:00

Ön tudja, kik érdemelnének díjat az idén? Írja meg a polgármesternek!

Csákvárért díjat 2010 óta adományoznak a kisvárosban, azóta összesen huszonöten – köztük kilenc csoport – vehette át az elsimerést, amelyet minden évben a március 15-i ünnepségen adnak át. Itt a lehetőség: javasoljon Ön is a díjra érdemes csákvári lakost vagy csoportot!

Borsányi Bea

2022-ben Szőllősi Pál kapta az elismerést

Fotó: FMH-archív (Pesti Tamás)

A Csákvárért Díj adományozását bárki kezdeményezheti, így a településen működő civil szervezetek, egyházak, intézmények képviselői és magánszemélyek is. Az önkormányzat felhívásában olvashatók szerint Csákvárért Díj annak a személynek, csoportnak vagy szervezetnek adományozható, aki folyamatosan, éveken keresztül kifejtett munkásságával az egészségügy, a szociálpolitika, a sport, a kultúra, a művészet, az oktatás, a város fejlesztése, a környezetvédelem vagy egyéb területen kiemelkedő érdemeket szerzett. Az elismerést évente legfeljebb két embernek ítélik oda. 

Az indokolással ellátott javaslatokat írásban, Illés Szabolcs polgármesternek címezve február 19-én 12 óráig személyesen, vagy postai úton lehet benyújtani a Csákvári Közös Önkormányzati Hivatal címére (8083 Csákvár, Szabadság tér 9.), elektronikusan pedig a [email protected] e-mail címre küldve.

A díjat vagy díjakat idén is az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett, márciusban esedékes városi ünnepségen adják majd át. Emlékeztetésként: tavaly Kunstár Béla történelemtanár és Teremi Trixi, a csákvári székhelyű Rátonyi Róbert Színház művészeti vezetője kapta az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában