Adventi gyertyagyújtás

2023.12.18. 13:19

Karácsonyi dalok a Seuso Five előadásában, Polgárdiban

Nagy sikerű koncertet adott a Seuso Five énekegyüttes a polgárdi önkormányzat által a városi piac területén szervezett, adventi gyertyagyújtással és kézműves vásárral egybekötött vasárnap késő délutáni rendezvényen – számolt be az eseményről lapunknak Zelenák Tibor Tamás.

V. Varga József

Karácsonyi dalok a Seuso Five előadásában

Fotó: Dániel Ádám

Nyikos László polgármester adventi gondolatait követően ezúttal Vagyóczki Barnabás és Vagyóczki Bence gyújtotta meg a harmadik gyertyát a város adventi koszorúján, szüleik, Vagyócki Gergely és Vagyóczki-Horváth Csilla segítségével. Azután eredményt hirdettek a Polgárdi Hírek hírportál által meghirdetett Polgárdi legszebb adventi koszorúja 2023 elnevezésű versenyben. A közösségi oldalon megtekinthető pályaművekre a péntek délig beérkező szavazatok (lájkok) alapján az első díjat a Széchenyi István Általános Iskola 8. osztálya kapta, második lett Kuszákné Kazsoki Hajnalka, míg harmadik Szabó-Kertész Andrea munkája. Az első helyezettnek a Dock cukrászda ünnepi tortája dukált, a másik két dobogós ajándékcsomagot vehetett át.

A harmadik adventi gyertya lángja is fellobbant
Fotó: Dániel Ádám

A Seuso Five-koncerten a korábbi évek polgárdi Seuso tehetségkutató gáláinak legnépszerűbb versenyzői közül kiválasztott „ötös fogat” tagjai két-két karácsonyi számot adtak elő önállóan, valamint Bing Crosby Fehér karácsonyát és Wolf Kati–Szekeres Adrienn–Roy–Pély Barna szerzeményét, a Karácsonyi álmot énekelték közösen – a közönség nagy örömére.

– A legközelebbi közös találkozás december 22-én, pénteken 17 órakor a negyedik adventi gyertyagyújtáson a katolikus templomban lesz. A karácsonyköszöntőn a polgárdi Clara Voce Vegyes Kar ad koncertet. Az esten vendégművészként közreműködik Baranyai Anett operaénekes.

A legszebb adventi koszorú verseny fődíját, az ünnepi tortát az iskola végzős osztályából verbuválódott csapat kapta – jobbról Nyikos László polgármester
Fotó: Dániel Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában