Frissen Fejérből

2023.11.27. 20:00

Több egység is részt vesz a szétdőlt Liget sori buszmegálló helyreállításában

Egyetlen autó okozta a székesfehérvári Liget soron, a Medicover egészségközponttal szemben álló buszmegállóban a kárt.

Szanyi-Nagy Judit

Használhatatlanná vált a buszmegálló

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A rendőrség válasza szerint november 24-én, pénteken 13 óra körül egy 17 éves férfi haladt személygépkocsival a Liget soron, amikor egy előzési manőverből adódóan összeütközött egy kanyarodását megkezdő másik járművel. Ezt követően letért az úttestről és a buszmegállóba csapódott, ahol egy várakozó férfit elütött – számoltunk be még aznap az eseményekről.

A buszmegálló lényegében teljesen tönkrement: annak váza deformálódott és a földön elterült, a székek kidőltek, s a "szélcsendet" biztosító üveg is széttört. Ezt az állapotot egészen november 27., hétfő délelőttig láthatták a járókelők és az utazók, ezt követően a "roncsokat" eltakarították a helyszínről. Csak a szalagok és az itt-ott megsérült egyéb burkolat, valamint a rendőrségi helyszínelési felfestések emlékeztetnek a balesetre.

Elkerítették a veszélyes részeket
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A helyreállítással kapcsolatban a városgondnokságnál érdeklődtünk. Mint Bozai István ügyvezetőtől megtudtuk, az érintett buszmegálló a hosszútávú szerződéses megállapodás alapján a JCDecaux Hungary Zrt. tulajdonában, kezelésében és üzemeltetésében van, ezért a felújítást is ők intézik, a balesetről a tájékoztatást megkapták. Ettől függetlenül a városgondnokság több egysége is részt vett, illetve részt vesz a rendbe tételben: az Útügyelet a területrendezésben, körülkerítésében segédkezett, a Karbantartási Divízió a megsérült buszmegálló veszélyes elemeit szállította el, valamint a megrongálódott támfal és az ülőkék helyreállítását is ők fogják végezni. A megsérült növények állapotának felmérését és szükség szerinti cseréjét a Kertészeti Divízió munkatársai fogják elvégezni – értesültünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában