Folytatódik az őszi haltelepítési program

2023.11.08. 16:46

Csütörtökön csukát helyeznek a Velencei-tóba

Növendék korú csukák érkezésével növelik a horgászok jövőbeni esélyeit a Velencei-tónál. Ez főként a ragadozók tekintetében lényeges, mert nagyon megcsappant a számuk, a közelmúltban már alig-alig lehetett eredményesen kivetni rájuk a csalit.

Tihanyi Tamás

A Szúnyog-szigeti hajóállomásnál telepítik a ragadozók első csoportját

Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 Legutóbb november 3-án, pénteken került hal a vízbe, akkor a korábbi alkalomhoz hasonlóan keszeget telepítettek, mintegy 2000-2500 kiló mértékben. Az őszi Velencei-tavi Visszatelepítési és Állomány-fejlesztési Program keretében megvalósuló akció november 9-én, pénteken folytatódik. Pálinkás Imre, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének vezetője a FEOL-nak jelezte: a Dinnyési Halgazdaság Kft.-től egyenesen a Szúnyog-szigetre érkezik majd növendék korú – várhatóan félkilós átlagtömegű, kifogható méret alatti – csuka, előre láthatóan 200 kg mennyiségben. Ha a beszerzési kínálat is lehetővé teszi, akkor összesen 3000 kg növendék korú csuka telepítését tervezik még az idei őszön.

A tó vízállásmérője egyébként 81 centimétert mutatott Agárdnál szerdán délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában