16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

2023.08.30. 12:00

Vadhús élménye és kultúrája, a programok gazdag kavalkádja vár Soponyán

2023. szeptember 2-án a 16. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál ismét megnyitja kapuit, hogy egyesítse a vadászat, gasztronómia és kultúra szerelmeseit.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH Archív

Az idei fesztivál különleges eseményei közé tartozik a Fejér Vármegyei Vadásznap és a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság döntője. A rendezvénynek a Fácános Vadászház és Rendezvényközpont ad otthont, valamint a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. területei is bekapcsolódnak az élményekbe.

A nap a húsok sorsolásával indul a főzőversenyhez, majd a Magyar Honvédség Katonazenekar és Löfan Mazsorett csoportjának előadásával folytatódik. Ünnepélyes megnyitóval és a Fejér Vármegyei Vadásznap programjai követik, beleértve egy vadászkutya küllembemutatót, majd színművészek, Bodrogi Gyula és Reviczky Gábor látványfőzését.

Az események során fellép még Gáspár Laci, a Kákics Táncház és a Kutyaduma, majd a napot az Irigy Hónaljmirigy koncertje zárja.
A fesztivál különleges hangulatát a gasztronómiai és kulturális programok összhangja teremti meg, mint eddig minden évben. Világjáró vadászok preparátum kiállítása, vadászati ​​múzeum, könyvbemutatók és autókiállítások színesítik majd az eseményt. A lehetőségek között megtalálható lesz a vadászfelszerelés és kézműves vásár, valamint gyermekprogramok és kirakodóvásár is várja a kicsiket.

Az ízek világában és a gasztronómiai kavalkádban az egyik kiemelkedő attrakció a Vadételfőző verseny lesz idén is, ahol a vadászat és gasztronómia rajongói kreatív ételekben mérhetik össze főzőtudásukat. A "Vadételek Asztala" és a "Vadgasztronómiai Nagydíj" kategóriákban versenyeznek majda feketeöves szakácsok, ahol a látogatóknak is lesz lehetőségük a remekműveket megkóstolni.

A gasztronómiai vásáron számos finomság várja, köztük vadételek, aszalványok, kézműves édességek és helyi termékek.

A fesztivál hangulatát Rákóczi Feri emeli, a Best FM helyszíni kitelepülése pedig színesíti az élményeket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában