Éjszakába nyúló tárgyalás

2023.06.13. 11:56

Megállapodtak a felek, véget ért az Arconic dolgozóinak sztrájkja

Több mint egy héttel a teljes munkabeszüntetés után született megállapodás az Arconic és a dolgozókat képviselő szakszervezet között.

Héjj Vivien

A munkabeszüntetés kilencedik napján tudtak megállapodást kötni a felek

Fotó: Fehér Gábor

Amint arról már többször hírt adtunk, a cég dolgozói és a szakszervezet 5,5 százalékos béremelést kért, ám a munkáltató ezt nem akarta megadni, ezért a figyelmeztető sztrájkok után június 4-én mintegy 800 fő teljes sztrájkba kezdett.

A felek legutóbb június 12-én ültek tárgyalóasztalhoz, s legfrissebb információink szerint az éjszakába nyúló megbeszélés eredményesnek bizonyult.

– Tegnap éjjel lezárult a június 4-én határozatlan időre meghirdetett sztrájk. A megállapodás tartalmazza, hogy a termelésében dolgozók egyszeri bruttó 340 ezer forint bérkiegészítést kapnak. Ez 467 munkavállalót érint – tájékoztatta portálunkat kedden délelőtt Székely Tamás.

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, a szakszervezet és a dolgozók elmentek a falig, ebből más megállapodást nem lehetett kihozni.

– Nagyon szűk volt a munkáltató mozgástere, külön emiatt Amerikából is érkezett tárgyaló fél, látva a helyzetet. Azt gondolom, a sztrájk eredményes lezárásával tudtuk aláírni a megállapodást. Az aláírás előtt egy szélesebb körű felmérést készítettünk a dolgozók körében arról, hogy számukra elfogadható-e ez a megállapodás – tette hozzá Székely, majd kiemelte, a megegyezés következtében a kedd délutánra meghirdetett demonstráció elmarad.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában