Kitiltották a sztrájkolókat a cég területéről

2023.06.12. 13:31

Arconic-sztrájk: hétfő délután ismét tárgyalnak a felek

Öt és fél százalékos béremelést kértek az Arconic dolgozói és a szakszervezet, ám a cég ezt ez idáig nem adta meg. A fizikai állomány nagy része már több mint egy hete sztrájkol.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-archív / Pesti Tamás

Miután a figyelmeztető sztrájkot követő tárgyalások is eredménytelenül zárultak, június 4-étől határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdtek az Arconic dolgozói. Megállapodás azóta sem született a jelenlegi helyzetről Székely Tamás tájékoztatta portálunkat.

– A sztrájk továbbra is folytatódik. Ma lesz egy egyeztetésünk a munkáltatóval, a tulajdonos részéről egy új szereplő bevonásával. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz. Ha az józan ész diktál, akkor szerintem meg tudunk állapodni. Ezzel párhuzamosan kedden 13 és 15 óra között demonstrációt tartunk a cég előtt – mondta lapunknak hétfő délelőtt a VDSZ elnöke.

Az Arconic fizikai állományának nagy része, mintegy 800 fő nem veszi fel a munkát június 4. óta. A VDSZ tájékoztatása szerint a kialakult helyzetre reagálva a munkáltató az elmúlt napokban már kitiltotta a cég területéről a sztrájkba bekapcsolódott dolgozóit.

A hétfő délutáni tárgyalások eredményéről portálunkon is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában