Ismét nem állapodtak meg!

2023.06.03. 16:05

Vasárnap sztrájkolnak az Arconic-Köfém dolgozói

Továbbra is követjük az Arconic-Köfém és a munkavállalókat képviselő VDSZ közötti egyeztetéseket, vagy inkább azok sikertelenségét.

Déri Brenda

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

Legutóbb május 27-én írtunk az éppen aktuális helyzetről, azaz arról, hogy a dolgozók két órás május 23-i figyelmeztető sztrájkja után a munkáltató álláspontot változtatott és arra utalón tett lépéseket, hogy eleget tesz a munkavállalók bérkövetelésének. Majd az ezt követő tárgyalásnak mégsem ilyen végkimenetele lett, nem adták meg a kért további 5,5%-os emelést. 

A VDSZ elnöke, Székely Tamás akkor elmondta, hogy június 3-án, szombaton a vállalat dolgozói ismét sztrájkba lépnek, de azért még bízott abban, hogy az egy hétnyi „haladék” ismét arra ösztönzi a vállalatot, hogy váltson stratégiát és adja meg a jogosan követelt béremelést. Ez azonban ismét nem történt meg, nem tudtak megállapodni, így várhatóan holnap reggel ismét leáll termelés


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában