Frissen Fejérből

2023.04.11. 15:56

Különleges rétet és emlékhelyet is avatnak a Sóstón

A beporzók és a méhek napján minden e csodálatos kis állatok körül forog majd a Sóstó védett területén vasárnap, ahol a megye híres méhészeinek emlékhelyét is felavatják.

Házi Péter

Fotó: Illusztráció: Kállai Márton

A Zöld Tanya és a Gáspár Attiláról elnevezett rét közötti területen már elkészült az úgynevezett Beporzók rétje. Mint Csete Gábortól, a terület természetvédelmi vezetőjétől megtudtuk, ez egy korábban elhanyagolt terület volt, sok, nem oda való növényfajtával, ezt a területet tették rendbe, őshonos cserjéket, fákat, például kislevelű hársat, a húsos somot ültettek. 

Az előttünk álló hétvégén, április 16-án azonban nem csak ezt a kis rétet lehet megcsodálni, hanem itt avatják fel a Méhészeti Emlékhelyet is. Ez stílusosan egy méhsejt alakú darabokból álló emlékhely lesz, ahol a megyéhez köthető, elhunyt méhészeknek állítanak emléket. 

Ezen a napon már reggel 8-tól kitelepülnek Zöld Tanyához a megye méhészei, fél tíztől pedig a mézlovagok gyülekeznek a Sóstó Vadvédelmi Központnál, ahol érdekes előadásokat is meghallgathatnak az érdeklődők.

Délután, háromnegyed kettőkor avatják fel a már említett Méhészeti Emlékhelyet, fél háromkor pedig Mohácsi Klaudia mézkirálynő köszöntője lesz hallható a Beporzók rétjén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában