Már csak néhányat kell aludni!

2023.03.16. 11:00

Páratlan húsvéti alkotások érkeztek Alsószentivánra

Hamarosan óriási festett és különböző technikával díszített vaslemez és hungarocell tojások köszöntik az embereket Alsószentivánon, a vármegye fájánál. Már csak néhányat kell aludni, hogy megcsodálhassuk őket.

Kecskés Zoltán

Csak néhány fotó a húsvéti tojásokról, amelyek a vármegye fájára kerülnek.

Forrás: Egyesület

Páratlan közösség a szentiváni, amit ez a nem mindennapi összefogás is jól mutat. Ez egy nagyon nemes akció a kereszténység legnagyobb ünnepén, Jézus feltámadására emlékezve, hiszen a tojás is egy szimbólum, az új élet kezdetét, a megújulás és a feltámadás jelképe.

Egyre-másra érkeznek a címeres tojások a településre, amiről egy kisebb összefoglalóval is kedveskedtek a kezdeményező az Alsószentiván Községért Egyesület. Közösségi oldalukon igyekeznek bemutatni a nem mindennapi technikával elkészült időtálló alkotásokat és ahogy a bejegyzésekből is jól kivehető, az akció összehozta a különböző településeket, melynek vezetői büszkén pózolnak a településük címeres tojásaival.

Az elmúlt 24 órában Bakonycsernye, Bodajk, Csór, Kincsesbánya, Sárosd, Szabadegyháza, Szabadhídvég, Isztimér, Zichyújfalu, Fehérvárcsurgó, Csákberény és Jenő alkotásait láthatjuk a közösségi oldalon és azt kell hogy mondjuk, mindegyik egytől egyig különleges, páratlan szépségükről nem is beszélve. Egyebek mellett festés, gyöngyragasztás és műrafia technika is megjelenik a húsvéti tojásokon, mindegyik idő- és időjárásálló, ellenáll a külső tényezőknek. Nem tudom, Önök hogy vannak vele: de én már lennék közel 20 nappal öregebb!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában