Készül a vármegye tojásfája

2023.03.14. 17:30

Aranykoronát öltött Zichyújfalu húsvéti tojása

Zichyújfalu önkormányzata is csatlakozott az Alsószentiván Községért Egyesület felhívásához, így a településre jellemző motívumokat felvonultató, kézzel készült tojás is felkerül a vármegye tojásfájára.

Héjj Vivien

A helyi alkotó által készített tojáson Zichyújfalu címerének motívumai láthatók

Forrás: Zichyújfalu Község Önkormányzat közösségi oldala

A Fejér vármegye déli részéről indult kezdeményezéshez számos település csatlakozott. Felhívásában az Alsószentiván Községért Egyesület arra kérte az egyes megyei falvak, városok önkormányzatát, hogy készítsenek egy olyan – a kültéri elhelyezés miatt lehetőleg időjárásálló –tojást, amelyen a településükre jellemző minta vagy címer és a település neve szerepel.

A kezdeményezéshez Zichyújfalu önkormányzata is csatlakozott. A helyi alkotó által készített gyönyörű, piros és kék színekben pompázó tojáson a település címerének motívumai láthatók: a kék pajzsmező vörös cölöpében egy aranykorona lebeg, amiből arany napraforgó nő ki. A napraforgó szárán három-három aranylevél látható, a kék pajzsmezőben pedig egy-egy ötágú arany szarvasagancs lebeg.

A települést jelképező tojás tehát szintén helyet kap idén a vármegye tojásfáján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában