Frissen Fejérből

2023.02.02. 13:00

Felújítás kezdődhet majd a "fa" utcákban Székesfehérváron

Ahogy megírtuk, áprilisban - a tervek szerint - birtokba vehetik az autósok a déli összekötő utat, ami már szinte 100 százalékos, csak az engedélyeztetési eljárás van folyamatban. Ezzel párhuzamosan, már különféle előkészítő "mérések" zajlanak a Nyárfa, a Fenyőfa, a Hársfa, a Diófa és a Tölgyfa utcákban.

Horváth-Buthy Lilla

A Hársfa utca felújítása is szerepel a tervek között

Fotó: Horváth-Buthy Lilla

 Megtudtuk, ők a soron következők, melyek megújulhatnak majd, ütemezetten. Az önkormányzattól azt kérdeztük, mikor kezdődnek majd a munkálatok? A felújítás mire terjed majd ki a tervek szerint?

„Az idén elkészülnek az érintett öt utca, azaz a Nyárfa, a Fenyőfa, a Hársfa, a Diófa és a Tölgyfa utcákra vonatkozó felújítási tervek. Ezek vonatkoznak az útfelújításra, a csapadékvíz-elvezetésre és a közvilágításra. A következő évek feladata lesz, hogy a költségvetési lehetőségek és források ismeretében, ütemezetten megkezdődhessenek mindegyik utcában a felsorolt felújítások.” - olvasható az önkormányzat válaszában. 

A Diófa utca is egyike azoknak az utcáknak, ahol felújítás veheti kezdetét a közeljövőben. 
Forrás: Horváth-Buthy Lilla

Ahogy ismeretes, egy további "fa utca", az Akácfa utca, ami mindennapos nagy terhelésnek van kitéve, 2017-ben megújulhatott, ezért nem szerepel a fenti listában. Az út a nagy forgalom miatt már régóta rossz állapotban volt. A Sára Gyula programnak köszönhető felújítás során mintegy 1844 m2 felületen erősítették meg az aszfaltos felületű útpályaszerkezetet, 81 m2-en építettek térkő burkolatot, 125 folyóméter hosszon szegélyeket, a teljes pályaszerkezet csere pedig 583 m2-t érintett. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában