Frissen Fejérből

2023.02.08. 17:38

Egy fehérvári hajléktalan mentett meg egy bőrzsákba rakott, leragasztott szájú kutyakölyköt

Guberálás közben egy 4,5 hónapos pincsikölyköt talált az egyik fehérvári kukában egy hajléktalan. Nem tétovázott, a Herosz állatotthonba vitte a sanyarú sorsú állatot.

Szanyi-Nagy Judit

A 4,5 hónapos pincsivel nem bántak emberségesen

Forrás: Fehérvári Állatotthon - Herosz közösségi oldal

Egy bőrzsákban, leragasztott szájjal talált rá a kutyára, akivel feltételezhetően azért bántak el így, mert nem akarták, hogy a kidobását követően bármiféle hangot adjon s hogy bárki is rátaláljon. A hajléktalan sírva vitte be a kölyköt a Heroszba, ahol az otthon régi önkéntese, Marika néni vette át az állatot és nevezte el Bubunak. Sajnos nincsen jó állapotban, a lábai "furcsán szétcsúsznak".

A röntgen mutathatja meg, pontosan mi lehet a probléma
Forrás: Fehérvári Állatotthon - Herosz közösségi oldal

– Koller doki megvizsgálta: a lábai nincsenek eltörve, valószínűleg a gerincére mért nagy erejű ütés vagy rúgás okozza a problémát. Holnap reggel lesz a röntgen. Ha eltört a gerinc, azzal nem lehet mit csinálni... – számolt be a helyzetről közösségi oldalán az állatotthon, ahonnan az is kiderül, a hajléktalan még saját ételét – ami tíz dekagramm párizsit takar – is odaadta Bubunak.

A kölyök sorsa tehát csütörtökön dől el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában