Frissen Fejérből

2023.01.16. 09:43

Pótlóbuszok, késések, műszaki hiba és módosított menetrend Fejérben – mind egy nap alatt

Szokatlanul sok műszaki hiba, járműhiba jutott január 16-ára, amelyről közösségi oldalán a MÁV számolt be.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Tóth Imre / Hajdú-Bihari Napló

Hétfő hajnalban például – mondhatni, a korábbi hetek, hónapok gyakorlatához hasonlóan – nem közlekedett a Székesfehérvárról 4.18-kor Nagydorogra és a Nagydorogról 5.45-kor Székesfehérvárra induló személyvonat műszaki ok miatt. Az utasokat pótlóbusz szállította, Rétszilas vasútállomást nem érintve.

Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget állomás között meghibásodott a biztosítóberendezés – írták meg 5.27-kor bejegyzésükben –, emiatt a Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonalon 15-25 perccel meghosszabbodott a vonatok menetideje. A biztosítóberendezést azóta megjavították, s fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

Ezt követően kilenc órakor arról érkezett hír, hogy ezen a napon – ugyancsak műszaki hiba miatt – Székesfehérvár és Pusztaszabolcs között a vonatok helyett pótlóbuszok közlekednek.

Tíz perccel később kiderült, járműhiba miatt a Bajáról Székesfehérvárra 7.14-kor elindult Gemenc InterRégió (8307) körülbelül 60 perc késéssel közlekedik, amelynek következtében a Székesfehérvárról Bajára 8.05-kor indult Gemenc InterRégió (8392) Nagydorogtól körülbelül 50 perc késéssel folytatja útját.

S ha mindez nem lenne elég, január 21-én és 22-én, 28-án és 29-én Tárnok és Martonvásár között pályakarbantartási munkákat végeznek, így egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vágányzári menetrend ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában