Frissen Fejérből

2023.01.19. 13:53

Az új velencei bölcsőde épülete már áll, de még nem adták át (videó)

Nemrég még egy romos épület állt a helyén, a jövőben azonban egy két csoportszobás bölcsőde nyílik a velencei önkormányzat Árok utcai ingatlanán. Az új épület már áll, közel 218 millió forintos támogatásból valósulhatott meg.

S. Töttő Rita

Két csoportszobás bölcsőde nyílik

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az Árok utca 11. szám alatt, egy sarokingatlanon található az a vadonatúj – kétszínű épület -, amely egy kétcsoportszobás bölcsőde számára épült. Velence önkormányzata ugyanis a Széchenyi 2020 program keretében, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pályázatán 100 százalékos támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült, európai uniós támogatásból. 

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

A támogatás örömhírét már 2021-ben hírül adta az önkormányzat.Az önkormányzat tájékoztatása szerint 217,78 millió forintot nyertek erre a célra. A támogatásból pedig egy kétcsoportszobás új bölcsőde már meg is épült – a helyszínen járva ugyanis már látható a vadonatúj épület. 2021 májusában örömmel adta hírül Gerhard Ákos polgármester a közösségi oldalán, hogy átadták a munkaterületet a kivitelezőnek. 

Már akkor üdvözölték a történéseket a velenceiek, akiknek részéről felvetődött a kérdés: mikorra várható a befejezés. Akkor az önkormányzat a projektbemutató dokumentumában 2022. július 31-ét adta meg. Azóta egy időpont módosításra vonatkozó dokumentumot már láttunk az önkormányzat oldalán, 2022. november 30-ára, azonban azóta is eltelt már másfél hónap.

Fotós: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap 

A tájékoztatás erre a módosításra ugyan nem tér ki, de arra igen, hogy a kétcsoportszobás, 24 férőhelyes új bölcsődét önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon építették, ahol korábban egy romos, bontandó épület állt. Az új épület a korábbinál lényegesen nagyobb, mintegy 337,64 négyzetméternyi hasznos alapterületű. Ebben kap majd helyet a bölcsőde két foglalkoztató területe, több mint 100 négyzetméteren. A csoportszobákba -  a közlemény szerint – már beszerezték a bútorzatot, textíliákat és az egyéb, a működéshez szükséges eszközöket, játékokat, udvari alkalmatosságokat. Az épület mellett hét – köztük egy akadálymentes - parkolót is kialakítottak. Az új velencei bölcsődében a tervek szerint öt új munkahely létesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában