Hirdetés

2024.04.18. 08:00

A Trimetrik KFT. új gyárának építése (8000 Székesfehérvár, Komló u. 10.) már 70%-os készültségi szinten áll

A TRIMETRIK Kft. versenyképességének növelése érdekében, „A TRIMETRIK Kft. élvonalbeli technológiákat (Ipar 4.0, robotika, szenzortechnika) integráló modern műanyag alkatrészeket termelő gyár létrehozása beszállítói pozícióinak erősítése és versenyképességének ugrásszerű növelése érdekében” címen európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült.

PR cikk

A Ginopplusz 1.1.2-21-2022-00040 pályázat keretében megvalósított TRIMETRIK KFT. új gyárának építése (8000 Székesfehérvár, Komló u. 10.) már 70%-os készültségi szinten áll.

Várható befejezési időpont: 2024. 08. 23.
A projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00040

 

A TRIMETRIK Kft.-t 1999-ben alapítottuk azzal a céllal, hogy mérnökként a multinacionális vállalatoknál megszerzett tudásunkat, tapasztalatainkat saját vállalkozás keretein belül kamatoztassuk. 2001-ben műanyag fröccsöntött termékek gyártásával kezdtünk el foglalkozni, 2005-től cégünk már a LÉDEM cégcsoport részeként, velencei telephelyén 700 m2-es gyártóterülettel rendelkezett és végzett alkatrészgyártást az autó- és elektronikai ipar számára. Az üzletrészek 2007-ben történő visszavásárlásával értük el a jelenleg is tartó családi vállalkozási formát. 2009-ben építettük első saját gyártócsarnokunkat, majd 2011-ben és 2016-ban további csarnoképületekkel bővültünk. A társaság tevékenységi köre alapvetően két fő területre terjed ki: a műanyag fröccsöntés, amely mellett 2011-ben kezdtük meg a szerszámgyártási tevékenységünket. Ezzel a lépésünkkel jelentős versenyelőnyre tettünk szert azokkal a vállalkozásokkal szemben, akik csak az egyik „lábbal” rendelkeztek.

 

Fő profilunk tehát a termoplasztikus műszaki műanyagok fröccsöntéssel történő feldolgozása. Vállaljuk a minőséget igénylő precíziós, bonyolult műanyag termékek fröccsöntését a legkülönfélébb műszaki műanyagok felhasználásával, komplex portfóliók átvételét a gyártástechnológia megtervezésével. A cég a gyártáson túl számos további feladat és munkafázis elvégzésére vállalkozik a versenyképességének megőrzése érdekében, így: a termék- és szerszámtervezés, 3D modellezés, szimuláció, szerszámgyártás, kész termék megmunkálása, felületkezelése és szerelése, valamint ún. egyéb post-process műveletek elvégzéséből áll a Trimetrik Kft tevékenysége. A megbízók ugyanis egyre inkább a beszállítóktól várják a termék (alkatrész) hozzáadott érték növelését. A megbízók további elvárásai: átfutási idők csökkentése, termékjellemzők pontosabb biztosítása, alkatrész tömeg csökkentése, gyártási biztonság fokozása, az utómunka igény lehetséges minimalizálása.

Elsődleges piaci területünknek a műszaki műanyagok terén az autóipari termékek számítanak, de 2020-tól orvostechnikai megrendelőnk is már van. Megrendelőink, főként multinacionális nagyvállalatok (Knorr Bremse, Bosch Rexroth, Emerson, Aventics, Medicontur, FESTO-AM Gyártó Kft., Balluff-Elektronika Kft., Pepperl+Fuchs SE), akik olyan tartós beszállítói partnereket keresnek, ahol egy helyen rendelkezésre áll a számukra szükséges technológia, gyártókapacitás, esetünkben ezek a fröccsöntő szerszámok és a műanyag fröccsöntött termékek gyártása. A vevők részéről további elvárás, hogy megfelelő mérnöki, tervezői kapacitással rendelkezzünk. Ennek megfelelően tevékenységünk egy harmadik, a termékinnovációnkban jelentős szerepet játszó, fontos elemét jelenti a termék- és szerszámtervezés, illetve a műanyag fröccsöntés szimulációja.

 

A TRIMETRIK Kft. közel 400 db műanyag alkatrész termék gyártását, beszállítását végzi integrátor partnerei részére.

A TRIMETRIK Kft. 3000 m2 nagyságú, korszerű telephellyel rendelkezik Székesfehérváron, a szükséges működési és telephely-engedélyekkel rendelkezik. A társaság három üzemmel rendelkezik a területen, egy műanyag fröccsöntési üzemmel, egy szerszámüzemmel és egy multifunkcionális csarnokkal, ahol megtalálható a kiszolgáló raktár, előszerelési állomások és műanyag forgácsolására használt megmunkáló gépek.

Vállalkozásunk folyamatosan végez fejlesztési és kutatási tevékenységet annak érdekében, hogy jobban, hatékonyabban kiszolgálhassa nemzetközi autóipari és elektromos ipari vevőinek igényeit, valamint, hogy új piaci szegmenseket azonosíthasson.

A TRIMETRIK Kft., mint egy beszállító vállalat víziója, hogy 5 éven belül piaci részesedését mind a hazai piacon, mind a nemzetközi, főként az európai piacokon megduplázza és megjelenjen termékeivel olyan új iparágakban is, ahol műszaki tudása, termékinnovációs tapasztalata jelentős hozzáadott értéket jelent.

 

A Magyar Multi Program révén társaságunk jelentős segítséget kap és lehetővé válik egy erőteljes, innovatív, több iparágban is jelenlévő hazai beszállító létrehozása. Ennek megfelelően a projektben az alábbi tevékenységeket valósítjuk meg:

1. A komplex beruházási és fejlesztési program központi eleme a termelési infrastruktúra kapacitásainak jelentős mennyiségi és minősági fejlesztése új központi termelőgyár létrehozásával a Magyar Kormány által támogatott Alba Ipari és Kereskedelmi Zónában összhangban Székesfehérvár Önkormányzatának fejlesztési terveivel. 
Ennek megfelelően beruházási programunk központi eleme egy új, korszerű termelőgyár létrehozása 6378,77 m2 bruttó alapterülettel. 
A megépülő, új gyár áramellátásának részbeni fedezésére 323KW napelemet és hőszivattyút fogunk elhelyezni a zöld fordulat elősegítése érdekében.

2. Új modern, élvonalbeli technológiát képviselő termelőeszközök beszerzése:
A projekt során célunk a termelési kapacitásaink és hatékonyságunk növelése a fröccsöntés és szerszámgyártás területén. Ennek megfelelően korszerű megmunkáló központ, CNC eszterga, MORETTO RC40DA hűtőberendezés és raktárnyilvántartó modullal rendelkező szekcionált páternoszter berendezések kerülnek beszerzésre.

3. A jelen pályázat keretében célunk megvalósítani egy olyan termékinnovációt, amely perspektivikus és megteremti a termékportfolió bővülését és egyben biztosítja, hogy élenjárók lehessünk az iparágon belül beszállítói kapcsolatainkat erősítve és akár új beszállítói kapcsolatok kialakításához is hozzájárulhat. A járműiparban egyre fontosabb kutatás-fejlesztési igényként jelentkezik az acél, alumínium alkatrészek anyagának műanyaggal történő kiváltására (M2P), elsősorban egyedi összetételű és tulajdonságú műszaki műanyagokkal, az alkatrészek súlyának jelentős csökkentése érdekében. Célunk olyan új műanyag alkatrészek létrehozása az M2P keretében, amelyek jelentős hozzáadott értéket jelentenek nemzetközi járműipari vevőink számára.

Várjuk új munkatársak jelentkezését új, modern üzemünkbe is.
E-mail: [email protected]
Web: www.trimetrik.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában