Az egyesület első saját tulajdonú járműve

2022.12.12. 17:54

Új autóval vonulhatnak a velencei önkéntes tűzoltók

Hatalmas előrelépést jelent a velencei önkéntes tűzoltók mindennapjait tekintve az a tűzoltóautó, amit advent harmadik hétvégéjén adtak át.

Baráth Eszter

Fotó: Németh Ádám / Fejér Megyei Önkormányzat

Nagy nap volt a vasárnapi a 136 esztendeje működő Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára, hiszen ekkor vehették át az első saját tulajdonú tűzoltóautójukat, amelyet kormányzati támogatással sikerült megvásárolniuk. A jeles eseményen Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte az önkénteseket.

Fotós: Németh Ádám / Fejér Megyei Önkormányzat


Az egyesület tagjai jelenleg Velence, Sukoró, Nadap, Kápolnásnyék és Gárdony közigazgatási területén, valamint az M7-es autópálya Kápolnásnyék és Sukoró közötti szakaszán lát el feladatokat a hivatásos szerveket segítve. Az önkéntesek évente mintegy száz esetben kezdik meg a vonulást, így nagy segítséget nyújt számukra az első saját tulajdonú tűzoltóautó. Az egyesület a jövőre vonatkozóan is olyan terveket fogalmazott meg, amelyek célja a folyamatos fejlődés és korszerűsítés, valamint a hatékonyság növelése. Következő célként egy komfortosabb tűzoltószertár kialakítását tűzték ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában