Frissen Fejérből

2022.12.08. 11:37

Igényelni kell, de kedvezményes áron kaphatja a távhőt több száz dunaújvárosi vállalkozás

Lakossági áron kaphatja a távhőt több száz dunaújvárosi vállalkozás. A város polgármestere szerint ez sok száz munkahelyet védhet meg.

Baráth Eszter

Fotó: pexels

Dunaújváros közgyűlése novemberei ülésén elfogadta a távhőrendelet módosítását, ami magába foglalja, hogy azok az üzletek, amelyek lakóházakban, vagy lakóházak aljában működnek, a jövőben lakossági áron kaphatják a távhőt.

Pintér Tamás, a város polgármestere közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy a DVG Zrt. már korábban elkezdte az érintett vállalkozók tájékoztatását, a közgyűlés döntésével pedig az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy ezeknek a vállalkozásoknak magas árat kelljen fizetniük. – Ez a lépés 600-700 dunaújvárosi közületi fogyasztót, a többletmentes társasházak földszintjén üzemelő boltok, üzletek működtetőit, tulajdonosai, bérlőit érinti rendkívül kedvezően. Bízom benne, hogy ezzel a döntéssel több tucatnyi vállalkozás kerülheti el a csődöt, ami sok száz munkahelyet véd meg Dunaújvárosban – írta a polgármester. A városvezető szerint éppen az volt az értelme annak, hogy az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló cég vette át a távhő szolgáltatását, hogy az ilyen kritikus helyzetekben gyors segítséget tudnak nyújtani a városlakóknak.

A kedvezmény nem jár automatikusan, az érintett vállalkozásoknak igényelniük kell, melynek menetéről a DVG Zrt. weboldalán olvashatnak részletes információt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában