Igazi vállalkozói látnok volt

2022.10.21. 19:32

Demján Sándorra emlékeztek Sárszentmihályon (galériával)

A hőskor, a legendás évek meghatározó, jellegzetes, összetéveszthetetlen egyéniségeként messze megelőzte korát: a pénzteremtés újdonságával, gazdasági és politikai bátorságával – elevenítették fel egykori munkatársai Demján Sándor alakját.

V. Varga József

Demján Sándor szobránál Demján Lídia (b), Tibor Dávid, Pahola Géza és Nagy Józsefné Katalin

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Demján Sándorra emlékeztek pénteken abból az alkalomból, hogy két éve parkot neveztek el róla, és szobrot avattak Sárszentmihály kapujában. A Masterplast csapata a park- és a szoboravatással tisztelgett 2020 októberében az egykori „Főnök” (gorsiumos munkatársai nevezték így) életműve előtt. Az egész alakos szobor – Kocsis Balázs szobrászművész kompozíciója – az első és egyetlen köztéri szobor hazánkban a karizmatikus üzletemberről.
Demján első önálló vezetői tevékenysége Sárszentmihályhoz kötődött, a Gorsium ÁFÉSZ elnökeként. Már itt, a faluban és térségében is megmutatkozott az a teremtési vágy és képesség, az a gyakorlatias megvalósításra való törekvés, amely egész munkásságát jellemezte. Előrelátó, jövőt építő-tervező vezető, igazi vállalkozói látnok volt – így beszélt róla most is Demján Lídia, Demján Sándor özvegye, Pahola Géza, a Gorsium Emlékbizottság elnöke, Tibor Dávid, a Masterplast Nyrt. elnöke, a szoborállítás ötletgazdája és Nagy Józsefné Katalin, egykori Gorsium áfészes munkatársa. 
A Gorsium Emlékbizottság hívó szavára, a szoboravatás két esztendős évfordulójára gyűltek össze az egykori áfészesek a településen. A legendás „Főnök” szobránál Demján Sándor övegye, Lídia asszony, Pahola Géza, az emlékbizottság elnöke és a házigazdák nevében Tibor Dávid koszorúzott.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában