Frissen Fejérből

2022.10.12. 12:07

Az emberség ott van a legkisebbekben is: megható történet a Koronás Parkból

A közösségi média pörgetése hamar be tudja szippantani az embert, és könnyen el tud veszni a lehangoló, rossz hírek között. Most viszont olyan történetet találtunk, ami felmelegíti a szíveket ezeken az őszi napokon, és bizonyítja, hogy egy apró gesztussal milyen könnyen jobbá tehetjük valaki napját.

Bagotai Zsanett

Forrás: Nagy Norbert / FMH-archív

A nagymamám mindig arra tanított, hogy segítsek másoknak, hogy tegyek jót, hiszen, amit adok az életben, azt kapom vissza. Ha pedig olyan helyzetbe kerülök, hogy nem tudok én sem segíteni, legalább ne ártsak senkinek. Mindig maradjak ember, akkor is, ha azt érzem, a világ oly embertelen sokszor. Az évek során pedig megtanultam, hogy valóban milyen jó érzés segítő kezet nyújtani, ennél már csak az esik jobban a lelkemnek, mikor olyan történetek jönnek velem szembe, amelyek bizonyítják, hogy mások is e szerint élik az életüket. 

A minap az egyik székesfehérvári közösségi oldalt böngészve botlottam bele abba a történetbe, melynek főhősei még csak gyerekek, a helyszín pedig nem is lehetne más, mint a legkisebbek kedvenc játszótere, a Koronás Park. Egy nagymama és unokája sétálni indultak a Bregyóhoz közeli kiserdőbe, persze végül a játszón kötöttek a kisgyermek legnagyobb örömére. Mivel csak egy rövid séta volt a tervezett program, pénztárca nélkül indultak útnak, az automatában lévő chipsnek azonban nem tudott ellenállni a kisunoka. A nagymama egy 100 forintost talált ugyan a zsebében, de a finomságra ez nem volt elengedő. A kicsi kitartott és sóvárgó szemmel nézte az automatát, hátha valaki segít majd nekik. Kérni persze nem kért, csak vágyakozott. Amikor már feladta és elindultak a kijárathoz a nagymamával, miközben megbeszélték, hogy legközelebb hoznak pénztárcát és választhat bármit, megtörtént a csoda. Egy másik kisfiú rohant utánunk, kezében a zacskó chipssel, amit szeretettel nyújtott át csalódott kis barátjának. A nagymama a nála lévő 100 forintost szerette volna felajánlani a csodálatos gesztusért cserébe, de a kisfiú és anyukája nem fogadták el az összeget. Így köszönetet mondott, hogy boldoggá tették az ő szeme fényét, és nem csalódottan kell hazamenniük. 

A kommentszekciót elárasztották a pozitív hozzászólások, melyeknek lényege az, hogy az ilyen történetek adják vissza az emberekbe vetett hitet és reméljük, hogy minél több ilyen kisfiú/kislány nő majd fel, akikben így él a segíteni akarás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában