Frissen Fejérből

2022.10.18. 07:00

Átmenetileg lezárnak egy partszakaszt Velencénél

– A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia építésével kapcsolatos beruházás projektjének előre haladtával rövidesen megkezdődik a külsős területek kiépítése, ennek során Velencénél a teljes félszigetet lezárják – jelentette be hétfőn a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége.

Tihanyi Tamás

A repülőgépről készült légifelvételen jól látszik az érintett terület: a fotózás idején még több víz volt a tóban

Forrás: Tihanyi Tamás / FMH

Hozzátették, ez horgászati szempontból nyilvánvalóan rossz hír, hiszen a gyakorlatban sajnos azt jelenti, hogy október 20-tól kezdődően a félsziget munkaterületté válik és nem lesz megközelíthető horgászati szándékkal sem, várhatóan egészen 2023. április végéig. 

A terület tulajdonosának ígérete szerint a külső helyszíni munkálatok befejezését követően a lezárások megszűnnek és jövő év májusától ez a parti terület mindenki számára ismét látogatható lesz. A horgászok szerint ez a szakasz számít a tó egyik legjobb parti horgászhelyének, ezért bizonyára a történtek rosszul érintik majd azokat, akik a Velencei-tó tartósan alacsony vízszintje miatt (a hétfői vízállás Agárdnál csupán 56 cm volt) már második éve nem, vagy csak nehezen tudtak hódolni szenvedélyüknek. A MOHOSZ helyi horgászrendje szerint az evezőspályát 400 és 2000 méter között nem zárják le a horgászok elől, ám ezeken a helyeken továbbra is csak az edzésidőn kívül lehet halfogással próbálkozni. (Jelenleg hétköznap délutánonként 15 és 18 óra 30 között, szombaton délelőttönként pedig 8 óra 30 és 11 óra között tartanak edzést a területen.) 

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia alapkövét tavaly novemberben tették le, az átadást 2024 harmadik negyedévére tervezik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában