Frissen Fejérből

2022.07.23. 15:30

Áldással indultak Balatonakarattyáig a kerékpárosok (videó)

A Magyar Kerékpáros Klub (MAKETUSZ) és az Aktív Magyarországért Ökoturisztikai Egyesület szervezett túrát Székesfehérvárról, a Budapest-Balaton kerékpárút még át nem adott, de már majdnem teljesen elkészült Balatonakarattyáig tartó szakaszára szombaton délelőtt.

S. Töttő Rita

Rajmund atya megáldja a kerékpárosokat

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

– Lemegyünk Balatonakarattyára, ott strandolunk egyet, s közben útba ejtjük a nevezetességeket – árulta el Pásztor László főszervező. A csapat igazán meleg napot választott a kerekezésre, s noha odafele még talán „csak” 30 fokban, de visszafele már egészen biztosan 40 fok körüli melegben bicikliztek. – Azt szokták mondani a biciklisek, hogy ha télen fázol a kerékpáron, akkor nem tekersz elég gyorsan, s ha nyáron meleged van rajta, akkor sem tekersz elég gyorsan… – fogalmazott Pásztor László. – A kerékpárút nagyon jó minőségű, kivéve a polgárdi szakaszát, de ott majd lassabban megyünk. Célunk nem az, hogy teljesítsünk, hanem hogy túrázzunk, megnézzük az új utat.

A csapatot a Szent Kristóf plébánia lakója, Rajmund atya, ferences rendi szerzetes áldotta meg. Szent Kristóf ugyanis az utazók védőszentje, így a kerekesek az ő áldását kérték útjukra, biciklijükre, hogy biztonságban, egészségben vihessék végbe vállalásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában