Frissen Fejérből

2022.05.09. 13:39

Közlekedésbiztonsági nap Fehérváron - Több száz kisgyerekre számítanak

Közlekedésbiztonsági napot rendeznek csütörtökön nagycsoportos óvodások és alsós iskolások részére, „A Közlekedési Kultúra Napja” alkalmából a Civil Központ előtti téren.

Kecskés Zoltán

A képen Májer László (b) rendőr őrnagy, Molnár István (k), a Magyar Közút Fejér megyei igazgatója és Mészáros Attila (j) alpolgármester

– A közlekedési kultúra kialakítása és elmélyítése nemzeti ügy. Ennek felismerése vezetett oda, hogy a szaktárca és társszervezetei a civilekkel karöltve 2015. május 11-én kezdeményezték „A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJA” című esemény megtartását, melyet azóta ilyen vagy olyan formában, de minden évben megtartottak. Ezen rendezvénysorozathoz idén is csatlakozott Székesfehérvár. A járvány miatt 2020-ban kiállítást, 2021-ben online programot szerveztek a megyeszékhelyen. A 2022-es fehérvári esemény május 12-én, 9:00-kor a hivatalos megnyitóval veszi kezdetét a Civil Központ előtti téren – mondta Molnár István, a Magyar Közút Fejér megyei igazgatója a rendezvény helyszínén tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy az eseményre tíz fehérvári intézmény, köztük négy óvoda és hat iskola jelezte részvételét. Összesen, mintegy 267 főre számítanak az önkormányzat, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezetének közös rendezvényére. 

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, hogy 2019-ben egy nagyon jól sikerült programmal csatlakoztak az országos kezdeményezéshez és ennek a  fontossága ma is aktuális, hiszen a közlekedés mindennapjaink része. A konfliktusok – amelyek kialakulnak az autósok, a kerékpárosok és a gyalogosok között – balesetet okoznak, okozhatnak, ezért is fontos, hogy felhívjuk a figyelmet a kulturált közlekedésre. Mint mondta a legfontosabb, hogy mindenki épségben elérje úticélját. 

A kulturált közlekedés tanítását a gyerekeken keresztül tudjuk elkezdeni – hívta fel a figyelmet Májer László rendőr őrnagy, hozzátéve mennyire fontos, hogy a gyerekek  minél előbb megtanulják és elsajátítsák az alapszabályokat.

A reggel 9 órától délután fél 4-ig tartandó ismeretterjesztő, játékos közlekedésbiztonsági program keretében lesz még kvízjáték, érkeznek rendőrségi járművek és közutas karbantartó munkagépek és egy,  a kötelező tartozékokkal felszerelt kerékpár is. Az esemény zárásaként pedig a méltán közkedvelt Dottó kisvonat viszi vissza az iskolákba és az óvodákba a résztvevő lurkókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában