Frissen Fejérből

2022.01.11. 07:10

Nincs még kész a kis Budai

2021 október 18-án zárták le a kis Budai utat, amelyet december 17-én csak ideiglenesen adtak vissza a forgalomnak. A Prohászka Ottokár utca felújítása ugyancsak tavasszal fejeződhet be.

Házi Péter

A kis Budai úton később újra lezárásra kell számítani!

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

2021 szeptember 6-án vette át a munkaterületet a kivitelező a Prohászka utcában, majd nem sokkal később, október 18-án a kis Budai úton is. A kis Budai úton és az azzal egybefüggő hálózatban futó Prohászka Ottokár utcában a közművek felújítása, átépítése miatt van szükség a forgalomkorlátozásra. A nagy területet érintő beruházás komoly kihívást jelent a kivitelezőknek, van, ahol 6 méteres mélységben fut a csatorna ezen a részen.

Az elmúlt napokban a közösségi oldalakon többen is számonkérték az önkormányzatot ezekkel a munkákkal kapcsolatban. Volt, aki úgy emlékezett, hogy a Prohászka Ottokár utca esetében arról volt szó, hogy egy hónap alatt elkészülnek a munkával. Mások pedig azt nem értették, hogy a kis Budai út miért nem kapott új, egységes aszfaltburkolatot.

Az utóbbival kapcsolatban Cser-Palkovics András polgármester egy facebookos kérdésre reagálva azt írta: „Ez egy ideiglenes burkolat, amikor az időjárás lehetővé teszi, akkor folytatódik a munka, és megkapja a szép új burkolatot.”

 

Most tehát csak ideiglenesen használhatjuk az egyébként fontos útszakaszt, s közben az út alatti megbolygatott területnek lesz ideje a tömörödésre. A kivitelezési munkálatok tehát az időjárás függvényében idén folytatódnak, ezek keretében kap majd új aszfaltburkolatot is az útszakasz. A Várkörút – Prohászka Ottokár utca csomópontban, valamint a kis Budai úton így – előre meghirdetésre kerülő időszakokban – ismét lezárásokat, korlátozásokat vezetnek be, melyek érinteni fogják az autóbusz-közlekedést is.

A Prohászka utca esetében – amint arról decemberben beszámoltunk – a munkák elérték az 50 százalékos készültséget, a befejezési határidő 2022 tavasza. Ahogy egy-egy szakasszal végez majd a kivitelező, a Horvát István utca felől fokozatosan, több szakaszban adják vissza a forgalomnak. Tehát egy kis türelemre még szükség van!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában