Frissen Fejérből

2022.01.28. 07:20

Megpróbáltatások érik a Vörösmarty téri házat, de az itt lakók igyekeznek tatarozni

Szerdai lapszámunk egyik cikkében foglalkoztunk a Vörösmarty tér 7. szám alatti ház sarok­erkélyének állapotával.

Tóth Réka

A problémás területet már a hétvégén befoltozhatják

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azóta megkaptuk válaszunkat az épületet kezelő Székesfehérvári 1. Számú Lakásfenntartó Szövetkezettől, illetve felkeresett minket Tímár Sándorné, egy ott lakó, aki 2004-ig a ház közös képviselője volt, és azóta is lelkiismeretesen, fáradságot nem ismerve jár el az épület és a lakóközösség érdekében. 

Beszélgetésünkből kiderült, hogy a kérdéses téglák pont a balesetveszély elhárítása érdekében lettek eltávolítva, de felhívásunkra azonnal intézkedtek ez ügyben, és a téglák helyén a problémás terület már a hétvégén be lesz foltozva.

 

A lakásfenntartó szövetkezet és Tímár Sándorné elmondásából is világosan látszik, hogy a ház jelenlegi állapota nem a közös képviselet vagy a lakóközösség hanyagságát tükrözi, hanem az elmúlt évek megpróbáltatásait.

 

Megtudtuk, nagyon össze­tartó, odaadó közösségről van szó, akik évek óta próbálják tatarozni a házat, de a folyamatosan emelkedő anyagárak és vállalkozói díjak mellett nehezen volt megoldható a felújítás, főleg, hogy az épületen belül egymást váltották az elavultságból adódó káresemények, melyek a lakóközösség eddigi keretét töretlenül csökkentették.

 

Ennek ellenére a lakók nem adják fel a külső felújításra vonatkozó terveiket, mindent megtesznek a ház állapotának javításáért. A lakóközösség kezdeményezte már az önkormányzatnál támogatás folyósítását is. Ha februárban a közgyűlés jóváhagyja a felújítás támogatására vonatkozó kérelmet, akkor az önkormányzat minden tőle telhető segítséget megadhat majd a társasháznak. Reményeik szerint a tatarozás már ebben az évben el fog kezdődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában