Évösszegzés

2021.12.22. 08:00

Kétszintes pláza, Bakony utcai átkötés és a 11 gyermekes, 23 éves édesanya - Ezeket olvastátok a legtöbben februárban

feol

Megérkeztek a háziorvosokhoz az influenza elleni oltóanyagok. Müller Cecília tiszti főorvos már korábban szólt előre: idén gyakorlatilag mindenkinek ingyenes az oltás, így csak időpontot kell, hogy kérjen a körzeti orvosától. Fejér megyében a legutóbbi oltottsági arány alig haladta meg a 8 százalékot. Az oltási kedv csökkenését talán megfékezi az idei óvatosabb hozzáállás. Horváth Éva fehérvári gyermekorvos már megkezdte az oltások beadását. – Mi, az asszisztensemmel már beoltottuk egymást – tette hozzá.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

1. Egy személyi gondozó és egy idős házaspár története

Egy sárszentágotai házaspár kereste meg szerkesztőségünket azzal a panasszal, hogy már nem jár hozzájuk a gondozó, pedig igen nagy szükségük van a segítségre. A házaspárhoz az utolsó időkben járó gondozó munkatárs feletteseinek úgy nyilatkozott, hogy inkább felmond, mintsem újra betérjen az Imre házaspárhoz. Megkerestük a szociális szolgálatot is, hogy az érem mindkét oldalát meghallgassuk. S a történet nem egyszerű. 

 

2. Mi a különbség a vakcinák között?

Február hónapban már elkészült az öt fő koronavírus elleni vakcina, így cikkünkben összeszedtük, melyik milyen típusú, hogyan hatnak és hány oltás ad védettséget. 

 

3. Nem lesz sokáik csend Moha és Iszkaszentgyörgy között?

 Úgy tűnik, nincs más megoldás: az M81-es újonnan épülő útszakasza a két falu között vezet majd. Ahogy arról korábban beszámoltunk, aláírásokat gyűjtöttek Mohán és Iszkaszentgyörgyön, így nyomatékosítva a lakók azon kérését, vizsgálják felül még egyszer, lehet-e a tervezett új útszakaszt másfelé vinni. Az érintett két település lakói és polgármesterei aggályosnak tartják, hogy a négysávos út körülbelül háromszáz méterre húzódik majd a szélső utcák házaitól. 

 

4. Kétszintes lesz a fehérvári pláza és a murvás parkolót is beépítik

A legújabb hírek szerint kétszeresére bővül a pláza területe, továbbá az azzal átellenben található, most még ingyenes parkolóként funkcionáló területet is beépítik. Ide költözik az újjáépülő, korszerűbb piac. 

 

5. Meglepetés lánykérésnek hitte a barátnő, amikor a kommandósok lecsaptak az adócsaló autókereskedőre

Használt autókkal áfát csaló bűnszervezetet számolt fel a NAV: több mint 1,3 milliárd forint kárt okoztak. A felderítésben több száz nyomozó vett részt és negyven helyszínt kutattak át. 

 

6. Bajba jutott Fejér megyei mentőápolónak segített egy önzetlen autómentős

Autójával indult szolgálatba, Fejér megyéből egy fővárosi mentőállomásra az a mentőápoló, aki pont az autópályához érve robbant le. A hátsó üléshez akasztott egyenruha láttán meghatódott a tréleres és a mentőknél szolgálók elhivatottságának elismeréseként, a “szaki” nemhogy ingyen szállította szervizbe a lerobbant járművet Zuglóig, de előtte még a mentőállomást is útba ejtette, hogy az életmentő időben válthassa bajtársát és pontosan kezdhesse szolgálatát.

 

7. Hogy áll a Bakony utcai átkötés?

Felmerült újra a Bakony utca és a várost nyugatról elkerülő út összekötésének fontos terve. A polgármestertől azt tudakoltuk, hol tart ennek a tervezése, lesz-e itt belátható időn belül használható út?

 

8. 23 évesen 11 gyerekes édesanya

Sokan már elég korán tudják, hogy hány gyermeket szeretnének majd, de ez a 23 éves hölgy igazán komolyan vette a családalapítást: a fiatal orosz nő egy milliárdos grúz férfihoz ment feleségül és mivel Grúziában legális a béranyaság, így a fiatalasszony legidősebb gyermeke születése után után már 10 csecsemőt vállalt béranyák közbenjárásával.

 

9. Az idei február nem volt aszályos – méteres hókupacokat fotóztak Perkáta közelében

Perkátai viharvadászaink, Papp Péter és Pappné Szebellédi Tünde ismét megleptek minket gyönyörű fotókkal, melyen a természet támadása látható Perkáta térségében, ahol egyes mellékutak járhatatlanná váltak.

 

10. Elveszítettük kollégánkat

Megrendültünk, amikor megtudtuk, hogy kollégánk, B. Kiss László elveszítette a betegséggel folytatott küzdelmet és 58 éves korában eltávozott közülünk. Három évtizeden át szolgálta a megyét hírekkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában